Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Vælg bæredygtige strømper uden at gå på kompromis med komforten

Bæredygtige strømper kan være meget andet end hjemmestrikkede sokker af groft, økologisk uld. De kan sagtens være bløde, behagelige og ikke mindst moderigtige!

 

Bambus er verdens hurtigst voksende plante, den har ikke brug for kunstvanding, kunstgødning eller insektdræbende midler, og det er en græsart, der – som din græsplæne – kan klippes ned og gro videre, så rodnettet forbliver intakt. Derfor egner bambus sig godt til mange ting.

 

De seneste 20 år har bambustekstil spredt sig som en global steppebrand, og i dag er det et meget populært materiale især til fremstilling af kropsnært tøj som T-shirts, underbukser og – ikke mindst – sokker. Bambus strømper har enormt mange gode egenskaber, som du nærmest er nødt til at opleve, før du tror det.

 

“Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det nok ikke sandt” – måske har du hørt udtrykket, og det her skal på ingen måde lyde TV-shop-agtigt, hvor du bliver lovet, at produktet kan løse alle dine problemer. Men bambussokker kan faktisk afhjælpe nogle af dine hverdagsproblemer som sure tæer og kolde fødder (den fysiske slags).

 

Er du på jagt efter et par herrestrømper, der holder tæerne varme om vinteren, kølige og tempererede om sommeren og altid dejligt tørre og friske, så led ikke længere – det er sandsynligvis bambusstrømper, du er på jagt efter. De er nemlig, udover at være åndbare og meget fugtabsorberende, antibakterielle, hvilket gør dem i stand til at bekæmpe de bakterier, der får fødderne til at lugte.

 

Strømper af bambusfibre er også slidstærke, og de bliver ikke stive og blege efter vask, så du kan have glæde af dem længere end et par klassiske bomuldssokker. Hvis du nu tror, at bambussokker koster en formue, kan du godt tro om igen; du kan nemlig sagtens finde billige bambus strømper.

Recommended Articles