Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Bæredygtighed i tandlægebranchen: Få en bæredygtig rodbehandling

Det er vigtigt at overholde sine tandlægebesøg og børste tænder hver dag hvis du gerne vil passe godt på dine tænder og have en sund mundhygiejne. Du bruger dine tænder til at tygge og de skal gerne være solide og stærke indtil du bliver gammel. Det er forskelligt hvor ofte folk kommer til tandlægen. Nogen bliver indkaldt hvert år imens andre har behov for at komme en gang hvert halve år. Uanset hvad skal du passe på dig selv og pleje din mund så godt som muligt.

 

Bæredygtighed fremfor alt

I dagens Danmark er det vigtigt at tænke på miljøet og genbruge så mange ressourcer som muligt for at passe på naturen. Der er et stort fokus på at spare hvor man kan. Ifølge statistikker er mange tandklinikker begyndt at implementere forskellige tiltag i dagligdagen, så der f.eks. ikke bliver brugt så meget plastic. Mange er overraskede over hvor få tiltag der kan være med til at gøre en stor forskel. Mange klinikker sorterer deres affald og tænker over de materialer som de køber ind til tandpleje. Der er også arbejdsmetoder der kan ændres således, at der bliver sparet på ressourcerne. En del klinikker udskifter f.eks. de traditionelle engangsplast film til aftryk af tænderne til 3D scanninger, der gør, at man ikke skal bruge plastic i samme omfang.

 

Der spares hvor der kan

Selvom klinikkerne er begyndt at spare på ressourcerne, så er det ikke ensbetydende med, at klienterne får en dårligere service fordi der ikke bruges udstyr i samme grad mere. Den samme standard bibeholdes således, at kunden fortsat føler at behandlingen er fyldestgørende. I forbindelse med rodbehandlinger tænker man nøje over hvor mange utensilier der bliver brugt pr. patient, men det har ikke noget med tandlægens arbejde at gøre. Du vil fortsat få fuldført en grundig rodbehandling og tage hjem med en god følelse i maven. Læs mere her hvis du vil vide mere om rodbehandlinger.

 

Støt en god klinik

Ved at benytte sig af de bæredygtige klinikker er du med til at støtte en god sag, da du understreger at du er glade for deres tiltag ved at bruge dem som tandlæge. Dette er med til at bekræfte personalet i at de gør det rigtige samtidig med, at de leverer en god service overfor kunderne. Det er vigtigt med god omtale, så derfor vil kunderne med garanti også give deres mening til kende overfor venner og familie, så de eventuelt også skifter tandlæge til den samme klinik.

 

Overvind din skræk

Ifølge statistikker er der mange mennesker som har tandlægeskræk. Årsagen til det er individuelle, men uanset hvad vil din tandlæge gøre alt for at du føler dig tryg. Det er de færreste som syntes det er fedt at skulle have foretaget en rodbehandling. Du er nødt til at tænke på det er nødvendigt for at kunne bibeholde en sund mund. Selvom tiden på tandlægestolen ikke er sjov, så vil du være meget lettet når behandlingen først er overstået. Overvind din tandlægeskræk, så skrækken ikke er årsagen til at du har en usund mund. Det er nødvendigt at besøge tandlægen en gang imellem.

 

Recommended Articles