Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

2021 byder på bæredygtige behandlinger hos de innovative tandlæger

I de senere år er blevet lagt større vægt end nogensinde på bæredygtighed.

Dette ser vi bl.a. FN’s ’sustainable development goals’, også kendt som ’SDGs’. Her opfordres virksomheder til bl.a. at reducere deres negative effekter på klimaet. I senere tid er tandlæger også begyndt at byde på innovative og bæredygtige løsninger. En tandlægevagt kan sikre, at du får akutbehandling i god tid. Klik her for at bestille en tid.

Derfor er mundhygiejne værd at investere i

Det er vigtigt at have sunde og raske tænder.

En god mundhygiejne har en række fordele. Dels er den med til at sikre, at du føler dig tilpas i hverdagen når du omgås andre. Dels er det med en god mundhygiejne at du eksempelvis undgår at skulle igennem smerter og besvær på grund af huller i tænderne.

Hvis du har huller i tænderne, og de ikke behandles i god nok tid, kan du risikere, at det udvikler sig til noget langt værre. For eksempel kan du risikere, at der går betændelse i tandkødet – dette kan i sjældne tilfælde være fatalt. Det er dog, som sagt, et sjældent fænomen, og derfor ikke noget, som du burde gå og bekymre dig om.

God mundhygiejne forbedrer dit selvværd

I din dagligdag er det vigtigt, at du kan føle dig tilpas. Der er en række ting, som vi mennesker plejer at gøre, for at føle os mere tilpas i dagligdagen.

Vi tager eksempelvis et bad om morgenen for at blive mere rene, men dels også for at opfriske os selv. Vi spiser muligvis sund mad, for at opnå bedre helbred og dermed føle os mere selvsikre i os selv. Sund spisning er dels sund for ens fysiske helbred, men også for ens psykiske helbred.

Det samme kan siges om mundhygiejne. Ved at man tager vare på sine tænder og mundhygiejne, sætter man prikken over i’et i forhold til ens fysiske helbred. Man har et pænere smil. Og da munden er sund, lugter man heller ikke ude af munden.

Det har den samlede effekt af, at man kan føle sig mere tilpas både alene og i sociale sammenhænge.

Sådan tager du bedst vare på dine tænder

Der er heldigvis flere ting som du kan gøre, for at opnå det optimale helbred for tænderne.

Et godt sted at starte, hvis du ikke allerede gør det, er at børste tænder hver morgen og aften. Et andet råd, er at du bruger tandtråd en til flere gange om ugen. Tandtråd har en gavnlig virkning i at den fjerner madrester der muligvis sidder mellem tænderne. Derudover styrker den tandkødet.

Et andet råd at bruge mundskyl – dette er dels med til at give dig en bedre ånde, men er også medvirkende til at dræbe dårlige bakterier der lever i munden. Du kan anse mundskyl som en form for supplement til at børste tænder hver dag.

Det sidste råd du får for at tage bedre vare på dine tænder, er simpelthen bare at få dem tjekket ved tandlægen. Det kan være, at dine tænder fejler noget uden du ved det. Så kan tandlægen nemlig hjælpe dig.

 

Recommended Articles