Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Bæredygtig mode

Brancheoversigt.dk har et stort udvalg af artikler om blogindlæg om bl.a. bæredygtig mode. Læs mere her, hvis du interesserer dig for mode og stil.

Modebranchen er så småt i gang med at ændre sig i en mere bæredygtig retning. Flere og flere brands arbejder med økologiske tekstiler, bruger mindre plastik og sikrer gode rettigheder for deres arbejdere i udlandet, men der er stadig lang vej. Globalt set bliver der produceret mere og mere tøj, forureningen fra modeindustrien bliver kun større og det påvirker klimaet meget negativt, da tøjindustrien faktisk er ansvarlig for enormt meget af den globale udledning. Som forbruger kan du ikke ændre verden, men du kan vælge de brands, som giver dig bedre samvittighed, da de har en bæredygtig profil. Find nye outfits, som er lavet ved bæredygtig produktion og som holder længe, så du ikke skal købe nyt tøj igen med det samme. I den vestlige del af verden overforbruger vi tøj (og meget andet), og vi bør investere mere i bedre kvalitet og holdbar beklædning, så vi ikke skal skifte garderobe hele tiden. På Brancheoversigt.dk kan du læse om forskellige danske tøjforretninger, der arbejder med bæredygtig mode.

Læs mere hos Brancheoversigt.dk

Hvis du interesserer dig for mode og stil, så bør du også interessere dig for bæredygtighed, da tøjindustrien er en af de helt store syndere i klimaregnskabet. Der findes imidlertid en masse producenter og tøjmærker, som gør et stort stykke arbejde for at omlægge deres produktion og som advokerer for en anden modekultur – en mere bæredygtig modekultur, hvor forbrug ikke er lig med overforbrug, og hvor produktionen foregår under ansvarlige forhold og med naturlige materialer, tekstiler, farver etc. Du kan finde information på Brancheoversigt.dk om forskellige danske forretninger, der arbejder med mode med et bæredygtighedsprincip. Der findes gode tøjbutikker, hvor der sælges sund mode, slow fashion etc. til de bevidste kunder. Find butikker i dit nærområde, der fører gode og spændende tøjbrands og mærker, der har en sundere kultur og forhold til bæredygtighed.

Recommended Articles