Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Bæredygtighed i boligindretningen: Sådan indretter du dig mere bæredygtigt

Sponsoreret indhold

Det er vist ikke nyt for nogen, at bæredygtighed fylder meget i både medier, populærkultur, strømninger og tendenser og folks bevidsthed i disse år. Overalt er der fokus på, hvordan man sikrer bæredygtighed, og hvordan man bedst kan leve mest muligt bæredygtigt.

Mange forbinder bæredygtighed med begrænsninger og restriktioner, men bæredygtighed handler også om at vælge til. For eksempel er det i mange tilfælde bæredygtigt at vælge god kvalitet til, så man kan have de ting, man investerer i i mange år, så man ikke skal smide ud og købe nyt hele tiden.

Invester i ting der holder længe

En af de måder, du kan have mere fokus på bæredygtighed i din boligindretning, er netop ved at investere i holdbarhed og kvalitet. Det kan du for eksempel gøre ved at kigge på designgulve, der kan holde i mange år og er slidstærke, når du skal renovere dit hus, fremfor at købe en billig løsning som laminat, som du uundgåeligt kommer til at skulle skifte efter en kortere årrække.

Du kan også tænke bæredygtighed ind i boligindretningen ved på samme at vælge møbler og pyntegenstande af god kvalitet og af gode materialer. For eksempel kan du med fordel vælge en smuk træhylde i naturlige materialer fremfor en hylde i plastik eller laminat, som du smider ud om nogle år, fordi den ikke længere er pæn.

Træmøbler er pæne i mange år, og de får blot mere og mere patina over tid, ligesom du løbende kan behandle dem for at skabe et nyt udtryk og passe på dem. Hvis du på et tidspunkt bliver træt af dit møbel i træ, kan du let male det, og det vil få et helt andet udtryk. Der findes som bekendt et hav af farver på markedet, så du kan let skifte udtryk undervejs, hvis du bliver træt af en farve efter et par år.

Tænk over, hvad du pynter dit hjem med

Der er mange ting, som vi hidtil har gjort brug af i boligindretningen, som ikke er de mest bæredygtige i verden. For eksempel er det en stor klimabelastning at pynte sit hjem med friske, afskårne blomster. Blomsterne er nemlig typisk transporterer på tværs af verden. Derimod kan du i stedet pynte med levende planter. Levende planter giver også varme og liv til indretningen samtidigt med, at planter også bidrager til et godt og sundt indeklima.

På samme er stearinlys heller ikke oplagte for klimaet. Stearinlys forurener nemlig og afgiver mange partikler, som hverken klima eller du har godt af. Stearinlys forurener indeklimaet i dit hjem meget, og derfor er der mange fordele i at vælge dem fra.

Som erstatning for stearinlys kan du indrette dit hjem med flere små, hyggelige og varme lyskilder rundt omkring i rummet. Typisk benytter man sig af stearinlys, fordi man ønsker en varm og mere dæmpet belysning end den skarpe belysning, en loftslampe kan give. Dette kan du dog afhjælpe, hvis du i stedet tænder små lamper med varme pærer i kroge og hjørner.

Recommended Articles