Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Bliv mere produktiv med blue light briller

Du har sikkert hørt om de famøse blue light briller før. I takt med at vi sidder længere tid foran skærmen, udvikles der flere og flere produkter, der skal gøre det bedre for vores helbred at glo ind i skærmen flere timer ad gangen. Blue light brillerne er et af de produkter, og du kan lære meget mere om dem her.

Hvad er blue light?

Blue light er det blå lys, der kommer fra diverse skærme, som du sidder foran. Det blå lys er i nogle sammenhænge meget fint – dagslys er blåt lys! Men det ”dårlige” blå lys, der kommer fra skærmene, blokerer kroppens produktion af det såkaldte melatonin, som er det stof, der gør dig søvnig. Hvis du derfor sidder foran skærmen om aften, så kan din krop og hjerne ikke finde ud af at slå fra og blive trætte. Det er skadeligt for dig og dit helbred.

Det hjælper blue light briller imod!

Hvad gør blue light briller?

Brillerne, også kaldet skærmbriller mod blåt lys, blokerer op til 92% af det blå lys, der kommer fra skærmene. Og siden den almene dansker bruger omkring 8 timer foran en skærm, så er det altså ikke en dum idé at hjælpe dine øjne lidt på vej, når det kommer til at beskytte dem mod det blå lys. Brillerne fås både med og uden styrke, afhængigt af dine behov.

Grunden til, at det er så vigtigt at beskytte kroppen mod det blå lys er, at det kan medføre mange trælse bivirkninger. For bare at nævne nogle få, er der: hovedpine, søvnbesvær og forstyrret døgnrytme. Hvis du døjer med nogle af disse, så kan blue light briller måske være lige den løsning, du har ledt efter!

Hvis du gerne vil prøve kræfter med brillerne selv, så kan du følge linkene i denne artikel.

Recommended Articles