Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Bæredygtig mad vinder indpas og flere og flere spisesteder i Aarhus går all in

Bæredygtighed er in. Med rette, men også en nødvendighed. Med den seneste klimarapport fra FN. Den er klar i budskabet. Der skal ske noget med miljøet og vores alle sammens adfærd, ellers går det galt. Et godt sted at starte er ved en selv, og selvom det er i det små, så hjælper det at ændre adfærd. Mange bække små. Man kan ikke redde verden alene, men man kan hjælpe til og gøre en indsats ved at ændre sin adfærd og tænke sig om, inden man kaster sig ud i et overforbrug.

 

 

Grønne retter og vegetarmad vinder frem i Aarhus

At producere animalske produkter koster mere CO2. Det er videnskabeligt bevist. Noget af det værste er lammekød og oksekød, og det er også den slags kød, som er meget populær blandt de aarhusianske spisesteder. Men flere og flere caféer og restauranter satser på grønt mad, enten med vegetarmad eller veganermad. De, som laver vegetar-retter i Aarhus, er samlet i en oversigt her:

 

 

Madspild bør og skal undgås – en umiddelbar let opgave

Der bliver købt og lavet utrolige mængder mad, som ikke bliver spist og efterfølgende smidt i skraldespanden. Det er tusindvis af tons mad, vi taler om, og det er et kæmpe ressourcespild og langt fra bæredygtigt. Det skal der laves om på, hvilket også er sund fornuft. I Østjylland er der flere og flere spisesteder, som er opmærksomme på madspild og at minimere den.

 

Hvis man har interesse i at udforske de forskellige spisesteder i Aarhus – det er uanset, om det er restauranter, caféer eller takeaway, så tjek lige den her restaurantguide. Udvalget er stort, og det er mere end almindelig svært at finde ud af, hvem der går op i madspild, og hvem der ikke gør. Men flere går op i at mindske madspild og prøver at bruge resterne fra dagen før og i det hele taget ikke lave større portioner, end gæsterne kan spise. Så hellere servere mere til dem, som er grovsulten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Recommended Articles