Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Bæredygtighed gennem blomster

Holder du af en tørret buket, men ikke vil købe de dyre, men også meget holdbare tørrede blomster, så kan du jo selv eksperimentere med selv at tørre de fine blomster og græsser. Med dine flotte tørrede buketter, kan du fylde vaserne og glædes hver dag.

Gå en tur i naturen, og udvælg græsser, blomster og måske korn, på den måde skaber du din egen bæredygtige buket.

Når du kommer hjem, afrenser du stilkene for blade, som du ikke ønsker at bevare. Herefter samler du blomster og græsser i små bunder.

Hæng bundterne op, så hoveder hænger ned af, et godt tørt og ventileret sted, hvis muligt hvor der er varmt. Hvis de ikke hænger varmt og ventileret går der lidt længere tid inden de er tørre. Forvent min. 2 ugers tørretid.

Hvis det er tynde tørre stilke, kræver det kortere tørretid end hvis det er vandfyldte stilke som f.eks. roser.

Herefter gives de et tyndt lag elefanthud. Dette sikre længere holdbarhed, og du undgår at de drysser.

Syntes du at dine blomster skal have et pift farve inden du vælger at tørre dem, skal du hælde lidt frugtfarve i vand, lave et fint skråt snit, og lad dem trække farvet vand op i stilken. Du vil kunne følge hvordan blomsterne ændre farve. Det er primært blomster og græsser med lyse farver som vil ændre sig.

Men det er jo ikke sikkert, du vil arbejde med at tørre blomster og græsser. Måske der ikke er plads til denne opgave. Men det er der også råd for. I stedet kan disse blomster og græsser købes. Hos Crocca brugskunst & blomster, er der mulighed for at købe kvalitetsblomster fra Mots More. Dette er blomster som er naturlige i farverne, eller som er indfarvet i smukke farver, som bevarer deres kulør i lang tid uden at bleges.

Og hvordan kan blomsterne så bruges?

Du kan naturligvis lave buketter, som kan sættes allevegne, da der ikke skal tages hensyn til hvor meget lys der er i rummet. Der kan laves dekorationer i fine opsatser eller en smuk blomstersky som hænges over bordet. En blomstersky er hønsetråd som bukkes i den facon som du ønsker at skyen skal have. Herefter stikkes blomster ind på kryds og tværs. Lad gerne stilkene gå igennem et par masker, som de låses og ikke falder ud.

Skal du holde barnedåb, så kan fine vaser fyldes med lyserøde eller støvet blå tørrede blomster. Disse blomster vil efter festen være et varigt minde om en dejlig barnedåb, når du sætter alle stilkene over i en større vase.

Det er ikke kun til barnedåb at der kan bruges tørrede blomster, de kan også bruges til bryllup, eller i en kombination af friske og tørrede blomster. Dette giver noget helt specielt til din buket. For nylig bandt jeg en vild buket hvor det var en kombination af græsser, eukalyptus, roser og støvet blå evighedsblomster (brudens sko var støvet blå). Så smukt, vildt og enkelt.

Rigtig god fornøjelse med projekt bæredygtige evighedsblomster😊

Recommended Articles