Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Vælg mere bæredygtigt når du køber kaffe

Når du skal ud og købe kaffe, er der flere ting, du kan kigge efter for at få mere bæredygtige kaffebønner med hjem. Det er nemlig ikke en selvfølge, at bønderne i starten af forsyningskæden er blevet betalt ordentligt, eller at kaffen er dyrket med hensyntagen til natur og miljø. For at vælge mest bæredygtigt er det vigtigt at kende sine mærkningsordninger for økologi og fair handel.

Mange mærkelige mærkninger

Der findes forskellige mærkningsordninger, som skal hjælpe forbrugeren til at gennemskue junglen af produkter. Du kender nok det danske Ø-mærke, men det er kun kaffe pakket i Danmark, som kan komme i betragtning til denne badge. EU’s økologimærke betyder, at produktet er pakket og mærket i EU, og at dyrkningen er sket uden brug af kunstgødning eller pesticider, hvorfor kaffeplantagerne jævnligt skal inspiceres af en EU-godkendt kontrollør.

 

Fairtrade mærket betyder, at kaffen er dyrket med respekt for både miljømæssige, sociale og etiske værdier for området og dets beboere. Fairtrade er med til at sikre højere minimumspriser til kaffebønderne samt initiativer, der er med til at øge kvalitet, produktivitet og/eller bæredygtighed.

 

Det største bæredygtighedsprogram, når det kommer til kaffe, er UTZ, som kæmper for at skabe bedre betingelser for en bæredygtig produktion af både kaffe, kakao, te og hasselnødder. Det gør de ved at uddanne landmændene og fortælle dem om muligheder for forbedring af produktkvalitet

De bedste bæredygtige bønner

Lavazza er bare et blandt mange kafferisterier, som har et udvalg af lækre, økologiske kaffebønner, men de har en ekspertise og passion for kafferistning, der findes få andre steder. Kig efter det grønne eco mærke og Fairtrade-mærket for at være sikker på, at få certificeret økologisk og fairtrade kaffe.

 

Når du har kaffebønnerne i hus er der kun et step mellem dig og en kop dampende varm kaffe, og det er en kaffekværn. Så har du altid friskmalede bønner lige ved hånden.

Recommended Articles