Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Vælg den miljøbevidste vej med kloakseparering

Kloakseparering handler kort sagt om at skille skidt fra kanel. Beskidt vand fra toilet, håndvask, brusebad og vaskemaskine, skal naturligvis renses, før det kommer tilbage i naturen. Regnvand er næsten rent vand og behøver ikke blive renset, for at komme tilbage i naturen.

Kloakseparering handler om at adskille de to typer af vand. Det er nåde en yderst fornuftig ide, i forhold til naturen, men faktisk også for dig som husejer.

Undgå oversvømmelser med kloakseparering

Ud over at du hjælper naturen, og faktisk også rensningsanlægget, så hjælper du også dig selv. Oversvømmelser i kælderen, eller i baggården består af lige dele rigtigt kloakvand, som er yderst sundhedsfarligt, og rent regnvand. Ved en separering af din kloak, er det kun det beskidte vand der kommer i det rør der fører til rensningsanlægget. Regnvandet ledes uden om anlægget og direkte ud i naturen igen. Derved mindsker du risikoen betydeligt, for ulækre oversvømmelser i din kælder eller baggård.

Kloakseparering er en nem og skånsom løsning

Regnvand og rigtigt kloakvand har faktisk ikke noget at gøre i samme system. I tidernes morgen, var det en oplagt løsning. Dengang var vores eget vandforbrug ikke så stort og der kom heller ikke de samme mængder regnvand, som der gør nu. Derfor var det nemmeste at køre begge typer vand i samme system.

Vores vandforbrug er meget stort

Selv om vi i flere år er blevet gjort opmærksom på at spare på vandet, så er vores vandforbrug i husholdningen, stadig meget stort.

Vi tager lange brusebade og vi bader ofte. Vi skyller ud i vores toilet, også selv om det bare er en tår tis. Vaskemaskinen kører uden at være fuld og den kører ofte på meget lange programmer. Vi har i det hele taget meget sløsede vaner med vores spildevand. Det giver et større pres på kloaksystemet, end det egentligt er bygget til.

Der kommer mere vand fra oven

Vi lever i en våd tid. Der kommer mere regnvand, end der gjorde før i tiden. Klimaet har simpelthen ændret sig, så vi nu får meget mere nedbør, end vi gjorde den gang de kloakker vi har nu, blev lagt i jorden. Sammen med vores eget, meget store, vandforbrug giver det helt naturligt oversvømmelser. Du ser det på vejene, når der kommer et stort regnskyl. Det samme sker i dit eget kloaksystem. Vælg kloakseparering, hjælp naturen og dig selv, på den miljøbevidste måde.

Recommended Articles