Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Tips til at få din virksomhed til at fungere miljøvenligt

At blive grøn er ikke længere kun for store virksomheder. Bæredygtig selvstændig virksomhed er ved at blive en mere populær måde at arbejde på, og med god grund! Ikke alene hjælper det miljøet, men det kan også være mere effektivt og rentabelt. I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle tips til at gøre din virksomhed mere bæredygtig.

Tip #01: Vælg de rigtige materialer
En af de enkleste måder at gøre din virksomhed mere bæredygtig på er at vælge de rigtige materialer. Når det er muligt, skal du forsøge at bruge miljøvenlige materialer, der kan genbruges eller genanvendes. Det kan f.eks. være at bruge genbrugspapir til dit brevpapir og vælge bionedbrydelige emballagematerialer. Hos webbutikken www.medcare.dk har de med stor kundetilfredshed valgt at bruge 100% FSC certificeret forsendelseskasser.

Tip nr. 02:Reducer energiforbruget
En anden nem måde at gøre din virksomhed mere bæredygtig på er at reducere dit energiforbrug. Det kan f.eks. være at slukke for lys og elektronik, når det ikke er i brug, bruge energieffektive apparater og sørge for, at dit kontor er ordentligt isoleret.

Tip 03: Bliv papirløs
En af de bedste måder at gøre din virksomhed mere bæredygtig på, er ved at blive papirløs. Det kan f.eks. være at bruge online fakturering og fakturering, sende dokumenter elektronisk og opbevare dokumenter i digital form. Det hjælper ikke kun miljøet, men kan også spare dig tid og penge!

Tip 04: Brug genbrugte eller genbrugsmaterialer
Når det er muligt, skal du forsøge at bruge genbrugte eller genbrugsmaterialer i din virksomhed. Det kan f.eks. være at bruge genbrugspapir til dit brevpapir og vælge biologisk nedbrydelige emballagematerialer.

Tip 05:Uddan dine medarbejdere i bæredygtighed
Den bedste måde at gøre din virksomhed mere bæredygtig på er at uddanne dine medarbejdere om vigtigheden af bæredygtighed. Det kan f.eks. være at afholde workshops om miljøvenlig levevis eller udlevere informationspakker om, hvordan hver enkelt medarbejder kan bidrage til at reducere virksomhedens miljøpåvirkning.

Tip 06: Udarbejd en plan
Før du foretager nogen ændringer til din virksomhed, er det vigtigt at udarbejde en plan. I den kan du bl.a. sætte dig selv mål for, hvor stor en effekt du ønsker at have, og hvornår disse mål skal være nået.

Tip 07: Gør det nemt for kunderne
En anden måde at fremme bæredygtighed i din virksomhed på er ved at gøre det nemt for kunderne at “gøre deres del”. Det kan f.eks. være at have genbrugsbeholdere til glas og plastik i din butik, at tilbyde kunderne mulighed for at få deres ordre leveret på cykel og at bruge biologisk nedbrydelige emballagematerialer.

Recommended Articles