Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Ting du ikke skal købe brugt

Du kan spare mange penge ved at købe brugte ting. Der er dog nogle ting, hvor det nok er bedre at købe dem fra ny af. Det kan for eksempel være på grund af bakterier, og så er det generelt ikke særlig lækkert at købe noget, som andre engang har haft tæt på kroppen eller måske endda i munden. Derfor skal du huske at tænke dig om, når du køber brugte ting. Både i genbrugsbutikker men også på nettet.

Hvis du gerne vil vide, hvad du blandt andet ikke skal købe brugt, så har vi fundet nogle ting, som du helst bare skal købe fra nyt, medmindre du overhovedet ikke er sippet. Hvis dette lyder som noget for dig, så læs med herunder.

Senge

En seng er en meget personlig ting i hjemmet. Når man sover, så sveder man, og det trænger ned i madrassen. Derfor er det ikke superlækkert at ligge i en seng, som andre før har ligget og svedt i. En seng bruges også i stor grad til andre intime ting. Derfor skal du tænke dig godt om, hvis du vil købe en brugt seng. Du kan også undersøge, om der er muligheder for at få rengjort madrasser i dybden. Det er som regel kun madrasserne i sengen, der er det reelle problem, så du kan sagtens købe en brugt sengeramme, hvis du bare sørger for, at den bliver rengjort inden brug. Her kan det betale sig at købe en helt ny madras.

Toilet

I bund og grund er der ikke noget galt i at købe et brugt toilet. Det er mest tanken om, at andre har brugt det, der kan frastøde folk. Et toilet skal jo rengøres jævnligt, så hvis det toilet, du køber, er blevet rengjort godt, så skulle der ikke være noget problem i det. Det er dog de færreste, der vil smide deres penge efter et brugt toilet. Det er også muligt at købe nye toiletter, der ikke koster en formue.

Sutter og sutteflasker

Hvis du især vil købe ting til din baby, så skal du tænke dig om. Sutter og sutteflasker er der som regel ingen, der vil byde deres baby på. Derfor er det også sjældent, at folk sætter deres brugte sutter til salg. Generelt skal ting til din baby helst kun bruges af din baby. Babyers hud er generelt også mere sensitiv, så derfor kan det bedst betale sig at købe nye babyting. Bøger og legetøj kan dog sagtens gå an, da de kan rengøres, så bakterierne dør. Du kan også vente med at købe brugte ting til din baby, indtil de er blevet lidt større, og så skulle der ikke være nogle problemer.

Recommended Articles