Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Sådan vælger du den perfekte sofa til dit hjem

Hvis du skal have en ny sofa til hjemmet, så afhænger typen af sofa selvfølgelig af din stil i forhold til indretning, pladsen i dit hjem, samt hvad, og hvor meget, sofaen skal bruges til.

Hvis du ikke helt ved, hvad du skal tænke over, når du skal ud at vælge din nye sofa, så har vi lavet en liste med ting, du skal overveje. Hvis dette lyder som noget for dig, så kan du læse mere i artiklen herunder.

Størrelse

Sofaer kan fås i mange forskellige størrelser. Derfor er det vigtigt, at du tænker over, hvor stor din sofa skal være.

Der findes sofaer, der passer til to personer, og så er der sofaer, hvor der sagtens kan sidde ti personer i. Hvis du har en lille stue, så kan du blive nødt til at vælge en lille sofa. Du kan dog vælge at supplere med en ekstra siddeplads i form af en lænestol eller måske en sækkepude. Dette afhænger selvfølgelig også af indretningen og pladsen i dit hjem.

Sofatype

Det kan også være, at du har et bestemt ønske til typen af sofa. Du kan få forskellige typer af sofaer, der også afhænger lidt af størrelsen.

En hjørnesofa passer for eksempel bedst ind i de større stuer, hvor en længere sofa passer fint ind. En chaiselong sofa kan fås i forskellige størrelser, og passer godt ind i de fleste stuer, da det ikke er en voldsomt stor sofatype.

Design

Hvis du går meget op i indretningen af dit hjem, så kan det være en god ide at tænke designet af sofaen ind i din beslutning.

Sofaer kan fås i forskellige materialer, såsom læder og stof, og så kan de fås i alverdens farver. En lædersofa er god, hvis du for eksempel har kæledyr, der fælder. Dermed er det lettere at få hårene af sofaen, hvilket det ville være, hvis du havde en stofsofa. Læder er også et godt materiale, hvis du har små børn i hjemmet. Stofsofaer derimod, klistrer ikke på huden, som nogle lædersofaer gør. Især i sommervarmen. Tag derfor stilling til designet og materialet af din sofa, før du køber.

Funktion

Du skal også tænke over, hvad du skal bruge din sofa til. Det kan for eksempel være, at din sofa skal bruges til utallige filmaftener, hvor en dejlig blød sofa vil være at foretrække. Her kan du gå efter en sofa med bløde puder, så du kan slænge dig godt og behageligt i din sofa.

Hvis du derimod primært vil bruge din sofa til at nyde en kop kaffe og en god snak med dine gæster, så kan du gå efter en sofa, hvor ryglænet er lidt hårdere, og støtter ryggen, så du kan sidde behageligt.

Recommended Articles