Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Sådan får du råd til gøre din bolig mere bæredygtig

Vi lever i en tid, hvor fokus på klima og bæredygtighed bliver en mere og mere integreret del af måden, som vi mennesker tænker og handler på. Men der er stadig lang vej endnu, før vi kan tillade os at kalde vores måde at leve på for 100% bæredygtigt.

Men træffer vi konstant bæredygtige beslutninger, så sikrer vi at kursen mod CO2-reduktion fastholdes, og det er netop temaet for denne artikel.

En bæredygtig renovering

Sidder du som ejer af en bolig, der ikke er bygget for nyligt, så kan dit næste skridt i bidraget for et sundere klima nemlig være at give din bolig en bæredygtig renovering. Det kan være et nyt tag, som er bedre isoleret eller nye vinduer, som også holder varmen inde og kulden ude.

Det gode ved en bæredygtig investering som denne, det er, at du på den lange bane kan spare penge på dit forbrug. Hvis isoleringen af din bolig er i tiptop stand, så behøver du nemlig ikke åbne radiatorerne på fulde gardin for at holde huset varmt.

Kulden holdes nemlig ude og det samme gør sig gældende for varmen, som forbliver indenfor. Dette kan du mærke, når varmeregningen fra forsyningsselskabet kommer ind gennem brevsprækken.

Hvordan skal renovationen finansieres?

Naturligvis er en sådan renovering ikke gratis, og alt efter størrelsen samt mængden, som skal laves, så vil prisen naturligvis også være mere omfattende.

Har du ikke lige umiddelbart har budgettet til en bæredygtig renovering, så kommer vi her med 3 forskellige løsninger, som måske kan hjælpe dig godt på vej.

Energitilskuddet

I 2020 – 2026 er det muligt at søge om et energitilskud, som netop skal gøre det nemmere og mere attraktivt at foretage bæredygtige renovationer af sin bolig. Der er forskellige krav, som naturligvis skal være opfyldt, før at du kan modtage denne form for tilskud, men det kan potentielt give dig nogle bedre muligheder i forhold til det økonomiske perspektiv.

Du kan læse meget mere om energitilskuddet her.

Foretag et familielån

Det er altid med forbehold, når man låner penge af familie eller venner, og det bør være noget, som virkelig skal overvejes. Men heldigvis er der nogle gode juridiske måder at kunne låne penge af venner og familie, hvor der kan være særlige fordele tilknyttet.

Bl.a. ved at oprette et gældsbrev, som er rentefrit, og hvor afdragsperioden selv kan bestemmes. Dermed skal du ikke nødvendigvis søge i banken og betale renter for at få råd til den bæredygtige renovering.

Søge hjælp hos banken

Har du boet i dit hus i nogle år, så har du naturligvis optjent en friværdi, som gør, at du kan omlægge dit banklån, og på den måde have muligheden for at finansiere renoveringen. I denne forbindelse skal du aftale nærmere med din bankrådgiver og høre meget mere omkring, de muligheder, som du har.

Er du klar til at gøre verden til et grønnere sted?

Vi håber, at denne artikel har kunnet give dig en smule inspiration til dit næste store grønne projekt, og til hvordan du eventuelt kan få råd til at gøre det.

Du har allerede taget et lille skridt i den rigtige retning, ved blot at læse med her, hvilket giver os en forhåbning om, at fremtiden trods alt ser lys og grøn ud.

 

Recommended Articles