Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Guide til dig som skal købe herreur for første gang

Udvalget af Ure til mænd er heldigvis stort – og du kan finde en masse flotte eksemplarer. Fordelen ved et ur er også, at man sagtens kan eje flere på én og samme tid. Det er populært at skifte mellem urene afhængigt af både outfit og anledning.

Du kan her finde inspiration til, hvordan du finder dit næste (perfekte) herreur.

Hvordan finder man det rette herreur?

Der findes ingen konkret opskrift på, hvordan man finder det rette herreur. Det er en smagssag – og vi har (heldigvis) alle forskellige smagsnuancer. Dog findes der en række gode råd, man kan skrive sig bag øret. Det handler nemlig om at finde det ur, der vil gøre én glad. Særligt fordi man ofte har et ur i mange år, og fordi et ur er en dyr investering.

Først bør du overveje, hvorvidt du foretrækker sølv eller guld. Du kan alternativt altid tage udgangspunkt i, hvad dine (eventuelle) andre smykker er lavet i. Har du en favorit, bør du vælge denne. Hvis ikke du ved, hvorvidt du enten foretrækker det ene over det andet, kan du starte med at kigge på remmen. Skal remmen være en “kæde” eller i læder eller stof eksempelvis. I flere tilfælde vil en urskive i guld eller kobber passe bedst til en mørk rem i læder. Såfremt du ikke vælger løsningen med kæden, kan en rem også altid skiftes, hvilket betyder, at du nemt kan ændre looket på dit ur.

Du skal også overveje, hvorvidt uret er til hverdagsbrug, eller i højere grad er tiltænkt festlige anledninger. Hvis det skal bruges i hverdagen, er det altid en god idé at sørge for, at uret matcher din øvrige stil. Uret kan – også til hverdag – være med til at opgradere et outfit og være netop den detalje, der giver det sidste touch!

Er et ur en god gave?

Hvis du er på udkig efter et ur, som ikke er til dig selv, kan du med fordel også bruge ovenstående råd. Derudover er et ur også altid en god gave. Det kan både gives til fødselsdage – eksempelvis runde fødselsdage – i anledning af konfirmation, bryllup eller jubilæum. Uret er et flot, symbolsk minde på en højtidelig dag. Fordelen ved at forære et ur i gave er også, at et ur er en langtidsinvestering, som man typisk har gennem mange, mange år. Derfor vil den heldige modtager også kunne glædes af uret i mange år ud i fremtiden.

Der findes heldigvis et stort og bredt udvalg af herreur – og du kan dermed finde noget for enhver smag og ethvert behov!

Der findes desuden både moderigtige ure, samt ure der er skabt med henblik på mere funktionalitet, og som har en masse smarte funktioner, der gør dagligdagen nemmere. Eksempelvis dykkerure eller ure der måler pulsen.

Recommended Articles