Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Findes der bæredygtige VVS’ere?

Der har i det seneste år kommet et stigende fokus på klimaet og på bæredygtighed. Klimaforandringerne kan mærkes nu. Snefrie vintre og hurtigt skiftende vejr er blevet en del af vores hverdag.

Dette problem er selvfølgelig for stort til, vi som individer kan bære det på vores skuldre alene. Ansvaret ligger i høj grad på politikerne på Christiansborg. Dog kan enkelte individer godt gøre små ting. Som det gamle ordsprog siger, mange bække små gør en stor å. I vores hverdag kan vi for eksempel have fokus på, hvor klimavenligt vores eget hus er

Hvad er bæredygtighed

Bæredygtighed er en svær størrelse og som forbruger, kan det væres vært at se igennem alle de firmaer, der bruger bæredygtighed til reklame. Dette fænomen hedder, ‘green washing’, og det skal man helst styre uden om. Bæredygtighed handler i bund og grund om brugen af vores energi.

Hvordan vi skaber energi, og hvor effektivt vi bruger den. For eksempel hvis du bruger et træpillefyr til at varme dit hus op, er det vigtigt man minimere brugen af træpiller. Jo flere træpiller du bruger jo mere forurener du. Derfor skal du sørge for dit hus holder godt på varmen.

Bæredygtighed og VVS-faget

Hvis du har en bæredygtig VVS’er, vil han først og fremmest sikre at der ikke er nogen steder på dit hus, hvor der kan sive varme ud. Dette kan man måle med et infrarødt apparat, der måler temperaturer. Udover det VVS’eren sikre sig at du har den mest effektive og klima venlige varmeløsning du kan få.

Sådan du er sikker på, du udleder så lidt kuldioxid i vores natur som muligt. Spørg for eksempel ind til solcelle energi eller hvis du er helt alternativ, spørg om det er muligt at få opført en lille vindmølle på toppen af dit hus. Disse to går ind under grøn energi, hvilket er de energikilder, der er bedst for miljøet.

Vil din VVS’er det bedste for dig?

Mange VVS’ere er ikke opmærksomme på klimaproblemerne og finder derfor ikke altid de grønneste løsninger. Andre VVS’ere prøver at finde den dyreste løsning som bedst kan betale sig for dem selv. Hver derfor opmærksom på, hvilken VVS’er du finder. Led efter en VVS’er, der vil det bedste for dig og klimaet. Du kan for eksempel kigge på VVS Stenløse, hvis du er på udkig efter en ærlig og grøn VVS’er.

 

Recommended Articles