Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Digitale modemagasiner er mere bæredygtigt

Magasiner og ugeblade er stadig populært at læse analogt, men med et klassisk magasin kommer også meget papirspild. Dette kan du heldigvis nemt lave om på nu hvor det er muligt at læse alle magasiner digitalt i en magasin app som Wype, Pling el. Flipp.

De 3 store magasintjenester

Som nævnt er der i Danmark 3 store magasintjenester der hedder Wype, Pling og Flipp. De er hver især en repræsentation af alle magasiner og ugeblade i digital form fra de 3 store mediehuse Bonnier Publications (Wype), Aller (Pling) og Egmont (Wype).

Hvert mediehus udgiver et antal magasiner og ugeblade, og det er alle dem du får adgang til i deres app. Du kan prøve dem gratis i en periode uden binding, det gælder alle nye brugere. Det smarte og bæredygtige ved disse digitale magasin apps er at du for det første får adgang til alle magasiner til én fast pris, men derudover mindsker du også papirspild.

Abonnerer du i forvejen på et magasin fra et af mediehusene, så kan du få billigt adgang til den digitale tjeneste og dermed adgang til alle de andre magasiner.

Find bæredygtig modeinspiration digitalt

Jeg har allerede været inde på at det digitale valg af magasiner er mere bæredygtigt grundet det papirspild der opstår ved et fysisk magasin, som ofte bliver læst/kigget i, i en måneds tid, hvorefter det ikke bliver åbnet mere.

Det digitale valg med magasiner online er altså en mere bæredygtig måde at finde inspiration til bæredygtig mode, som efterhånden fylde meget i de mange modemagasiner du også får adgang til via disse apps.

Man kan se hvordan fokus på bæredygtigt tøj bare bliver større og større med sider om klimavenligt-tøj.dk der udelukkende sætter fokus på det bæredygtige valg, og Zalando der markere tøj fra tøjmærke med et bæredytigt fokus på deres shop, så det er lettere at tage et fornuftigt valg.

Tapper ind i streaming trend

Hele denne her udvikling indenfor magasinbrachen, og desuden også avisbranchen, er opstået af den øget efterspørgsel der er på den digitale underholdning, som man altid kan have ved hånden. Det er netop det mediehusene har gjort muligt med disse magasin apps, nu kan du læse et hvilket som helst magasin på din smartphone lige når du har lyst.

Det er blot en af mange tidligere analoge medier der nu også er blevet til et streaming medie, ligesom det indenfor de sidste 20 år er sket for film og serier, bøger (lydbøger og e-bøger) og CD’er (musiktjenester som Spotify).

Trenden bygger ovenpå at forbrugeren vil have adgang nu og her, hvor de står og gider ikke at vente på det eller skulle ned i en butik og købe det. Og nu behøver du ikke længere tage i kiosken for at købe dit magasin.

Recommended Articles