Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

3 ting at huske i dit testamente

At forberede sig på at skrive sit testamente kræver en del tid og hjernekraft! Man er nødt til at tænke langsigtet og overveje sit liv nøje. Ens testamente er trods alt en endelig registrering af dine ønsker, efter at du er gået bort.

Vi vil gerne hjælpe dig med at sikre, at dit testamente er en præcis afspejling af, hvordan du gerne vil håndtere dine vigtigste ejendele og registrere dine ønsker.

Her er der 3 ting, du bør tage højde for i dit testamente!

1. Hvad sker der med dine “ting”, når du dør?

Den person, der er udpeget til at forvalte dit bo, kaldes eksekutor. Denne person er ansvarlig for din ejendom efter din død. Det betyder, at de er ansvarlige for, hvem der får hvad, og sørger for, at al din gæld bliver betalt. De fleste mennesker udnævner deres ægtefælle som eksekutor og anfører et familiemedlem eller en nær ven som reserve. Du kan udpege mere end én person som din eksekutor.

2. Hvem skal passe dine børn?

Det er normalt i et testamente at udpege værger for børn under den myndige alder, det vil sige 18 år her i Danmark. Det er almindeligt at oprette en fond i dit testamente til at forsørge dem. Det betyder, at en person, som du har tillid til, får ansvaret for de penge, du efterlader til dine børn. Denne person vil håndtere deres penge for dem, indtil de er gamle nok til selv at forvalte dem. Men da børn ikke er ejendom, er det, du siger om dem i dit testamente, ikke bindende. Selvom domstolene lægger stor vægt på dit testamente, behøver de ikke at følge dine ønsker.

3. Hvem skal arve hvad?

En retfærdig behandling af børn eller andre personer, der afhænger af dig, er ikke altid ensbetydende med at behandle dem lige. Hvis for eksempel en af børnene har en stabil indkomst, kan det nogle gange være en idé at vægte dem ulige.

I stedet for at tage en gør-det-selv-tilgang er det en god idé at få professionel hjælp. Søg uafhængig juridisk, regnskabsmæssig og skattemæssig rådgivning om dine behov for bobehandling. For at lære mere, så klik her.

Nogle gange råder disse fagfolk deres klienter til at dele deres ejendomme ved hjælp af procenter i stedet for faste beløb i kroner. Det skyldes, at værdien af en ejendom ændrer sig i løbet af årene. Hvis du ønsker at efterlade flere penge til nogen privat, kan du gøre det.

Recommended Articles