Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Sådan vælger du dit spisebords træsort og behandling

Et spisebord skal gerne kunne holde i mange år, gerne årtier. Derfor er det vigtigt at passe godt på det og sørge for at rengøre det korrekt, samt at vedligeholde det bedst. Dernæst kommer selvfølgelig at passe på det, minimere slitage og slag. Men vi kender alle hverdagen. Den er travl. Og det er ikke altid at man lige får tørt bordet af med det samme når der er uheld. Derfor er det vigtigt at man for det første, har et slidstærkt bord, men for det andet også sørger for, at man har et bord med den rigtige behandling som passer til ens behov.

 

Hvordan vælger jeg træsort til mit spisebord?

Mange danskere har spiseborde i bøg og eg. Disse træsorter, udover at være bomstærke og holdbare, passer ind i de fleste lyse og skandinaviske hjem med deres fine, jævne og lyse udtryk i sorten. Både bøg og eg er nemt at holde, da det kan klare lidt af hvert uden at det nødvendigvis tager skade. Begge sorter kan købes hos Livin.dk, bl.a. deres Dublin udtræksbord som kan ses her. Egetræ er det mest populære valg, som har en naturlig lys farve, spil og en meget høj densitet, hvilket gør at det kan tåle det meste.

 

Hvordan vedligeholder man sit spisebord?

Selvom de fleste spiseborde er konstrueret så de kan være modstandsdygtige overfor hverdag og fest, er det vigtigt at man vedligeholder bordet. Vedligeholdelsen af bordet afhænger af hvilken type behandling bordet har fået. Er bordet behandlet med olie skal man løbende, dog med store mellemrum, sørge for at mætte bordet med olien, så det ikke suger vand og andet snavs så nemt. Olien hærder bordet samtidig med at det bevarer farven og træets naturlige spil og udtryk. På den måde garanterer man et autentisk udtryk så det ligner at bordet ikke er behandlet. Hvis man derimod ønsker mindre vedligehold, skal man vælge et lamineret bord som bl.a. fås hos LivIn.dk. Et lamineret bord er ridsefast og derfor modstandsdygtig overfor hverdag og almindeligt slid. Derudover suger bordet ikke lige så nemt snavs og vand og kan nemt aftørres med en fugtig klud uden specifikke rengøringsmidler. Livin.dk tilbyder også lakerede borde som kræver lidt mere daglig rengøring, men som bevarer bordets tekstur og dermed dets naturlige udtryk. Det lakerede bord er vedligeholdelsesfrit ud over rengøringen, hvilket gør det ideelt for de fleste familier. Du kan både købe et lakeret egetræs bord eller et lakeret bøgetræsbord ligesom du kan finde spisestuestole hos Livin.dk. For eksempel Vega der er en træstol med buet ryg.

Recommended Articles