Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Vælg stilsikkert og miljørigtigt når du skal have nye vinduer

Det er næppe gået nogens næse forbi, at mennesker over hele verden skal bevæge sig mod at leve i større samhørighed med Moder Natur, hvis vi sammen skal afværge den store klimakatastrofe. Dette indebærer også, at vi lever langt mere energieffektivt end vi hidtil har gjort. Især på vores breddegrader.

At optimere vores energiforbrug er en omfattende øvelse, men et oplagt sted at starte er naturligvis i hjemmene. Her er det en rigtig god idé at give sit hus et grundigt eftersyn for at se om der bør isoleres bedre, skiftes varmekilde eller der er ”huller” i konstruktionen, hvor varmen – eller kulden, på varme dage – siver ud. Sidstnævnte er formentlig tilfældet for vinduerne i mange bygninger, private som erhvervsbygninger.

Der er da også en vis logik i, at der er de huller i muren, der kun er tildækket med glas, at meget af vores energi går tabt. Men denne forestilling er altså ikke helt vandtæt længere. I dag er der nemlig ingen undskyldninger for, at en bygnings vinduer skal være de svage punkter, der både har dårlig bære- og isoleringsevne.

Overvejer du at udskifte gamle vinduer, eller skal du måske tage stilling til vinduerne i et nyt byggeri, er det altså helt oplagt at du tænker energieffektivitet ind her.

NordanVinduer er en vinduesproducent og -leverandør du i så fald bør stifte bekendtskab med. På NordanVinduers hjemmeside kan blive meget klogere på de produkter de tilbyder, og hvilke egenskaber de har. Og det er vældig interessant læsning, skal vi hilse og sige.

Vinduesløsninger fra NordanVinduer sikrer dig således nogle topmoderne vinduer, der er fremtidssikret og kommer med en garanti om en lang levetid. Virksomheden har over 100 års erfaring med at producere vinduer, og dermed finder du næppe en mere kompetent leverandør af dine nye vinduer.

For at sikre en optimal energieffektivitet producerer NordanVinduer løsninger med tre-lags-vinduer. Det vil altså sige, at vinduet er konstrueret med tre lag glas, med to hulrum imellem. I mange år har det været almindelig at lave vinduer med to lag og altså ét hulrum. Dette isolerer også udmærket, men det siger sig selv, at isoleringsevnen i et vindue med tre lag glas er langt bedre.

Det er sådan set ikke glassene i sig selv, der isolerer effektivt, men derimod hulrummene mellem glassene. Den stillestående luft isolerer nemlig ekstremt godt. Denne effekt højnes ydermere da man faktisk erstatter den almindelige luft i hulrummene med en speciel gasart, der naturligvis er helt gennemsigtig og helt ufarlig. Denne specielle gasart har til gengæld en tæthed, der er langt højere end almindelig lufts tæthed, og derfor optimeres isoleringsevnen altså.

Hos NordanVinduer kan du vælge mellem vinduer i de to produktserier NTech og DTech.

Recommended Articles