Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Ved du, hvad din e-cigaret består af?

Rigtig mange er skiftet fra cigaretter med røg til e-cigaretter. Det er en voksende trend, og overalt dampes løs. Men det er nok de færreste, der har sat sig ind i hvad præcis en e-cigaret består af. I det følgende giver vi lidt baggrundsviden om opbygningen af en elektronisk cigaret.

 

Hvad er en e-cigaret

De populære e-cigaretter kan bedst beskrives som en anordning, der producerer damp, der kan indåndes. Dette tænk som erstatning for cigaretter med røg. E-cigaretter findes i forskellige udgaver, og kan i princippet bygges op, så de passer til de enkeltes behov.

 

Batteriet er strømkilden

Strømkilden til en e-cigaret er det indbygget batteri. Dette findes i mange forskellige størrelser og farver. Det er størrelsen på batteriet, der afgør hvor stor en dampsky, du kan lave i din e-cigaret.
Alle batterier er genopladelige, hvilket er vigtig, at du får gjort løbende efter behov.

 

Mundstykket

Mundstykket er, naturligvis, den del af e-cigaretten, der skal holdes op til munden, så brugeren kan få damp og dermed smag i munden. Dette er naturligvis vigtigt, at du holder dette rent af hygiejniske grunde.

 

Væskebeholder

I din e-cigaret findes også en væskebeholder. Det er naturligvis her den væske, der skaber den damp du indånder, skal påfyldes. Væsken kan fås med rigtig mange forskellige slags smag. Nogen vil have mentol, nogen en frugtsmag, andre går netop efter tobaksmag og så er det faktisk også muligt at vælge kaffesmag, chokoladesmag og meget andet. Det er bare at finde den smag som du bedste kan lide. Det kan dog anbefales at finde en forholdsvis simpel smag, hvis du skal dampe rigtigt meget. I øvrigt er priserne efterhånden rimelige, så det muligt at prøve sig frem uden den helt store udskrivning.

 

Opvarming af din e-væske

Opvarmningen af væsken, så den bliver til damp foregår i det område af e-cigaretten, der hedder Coils. Det er den del af cigaretten, der skaber dampen. Den fungerer i princippet som en væge i et stearinlys, og opvarmer altså inden i væsken.
Coils er en del af anordningen, der på et tidspunkt skal skiftes, da der ellers kan opstå en smag af brændt.

 

Ikke ulovlige

Det skal understreges at e-cigaretter ikke er ulovlige. De har nu været på de danske marked i en årrække, og er bredt udbredt. Men selvfølgelig er det god stil at tage hensyn til omverden, når du damper med din e-cigaret.

Recommended Articles