Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Skal dine garn køb være bæredygtige?

Når du køber garn, går du måske efter at garnet skal være bæredygtigt. Normalt indebærer det at garnet på en eller anden vis har opnået en certificering, der garanterer for det. Ellers kunne det være at du gør det ved at gå efter garn, der indeholder økologiske materialer.

Dit garn kan også være bæredygtigt på den måde at det ikke er et garn, der er produceret direkte med henblik på salg i butikkerne. Det er som sådan tilfældet med garn, du køber fra Garnspecialisten. Garnspecialisten specialiserer sig nemlig i at opkøbe overskudsgarn fra tekstilindustrien. Det er en industri, der kendetegner sig ved at dets kunder blandt andet kommer fra førende modehuse.

Disse kunder er meget kræsne i forhold til nuancer, tykkelse og tekstur da det skal være helt i tråd med de krav, de har angivet til deres nye kollektioner. Det kan derfor ikke undgås at der er garn, der rammer ved siden af i forhold til disse krav.

Det er vel at mærke uden at garnet i sig selv fejler noget. Det havner derfor på producenternes lagre uden nogle planer for hvad der skal ske med det. Det sker faktisk i sådan et omfang, at der foregår et større garnspild end der generelt gør med tøjspild. Garnet kan nemlig ligge der så længe, at det ender med at blive sendt til destruktion for at gøre plads til nyt overskudsgarn på garnproducenternes lagre.

Garn reddet fra destruktion og derfor til god pris

Det er her, Garnspecialisten kommer ind i billedet. De kan derfor få garn hjem til deres webshop, hvor du kan få det til en virkelig god pris. Samtidig er meget af det af meget høj kvalitet, da det jo er udviklet med henblik på salg til højt estimerede tøjproducenter. Nogle gange er det endda garn, der er produceret til kollektioner, der ligger 2 år ude i fremtiden. Andre gange er det fra tidligere års kollektioner.

Du kan derfor til tider være heldig at kunne få fat i garn med 100% cashmere og alpaka. Ellers kan det også være mohairgarn, bomuldsgarn, strømpegarn og diverse uldgarner.

Garnspecialisten har et meget bredt og stort sortiment og der kommer løbende nye garner ind. Med nogle restpartier skal du være virkelig hurtig – enten fordi det er ekstremt lækre og eftertragtede garner. Andre gange kan det være fordi, det er nogle meget små restpartier.

Måske tænker du at det er garn, der er fyldt med kemikalier. Garnspecialisten er en af de garnforhandlere, der er af Miljøstyrelsen er blevet udtaget til stikprøver. Her blev 45 produkter fra deres sortiment udtaget til en test. De bestod testen med glans, så du har derfor ingen grund til at bekymre dig om det.

Alt i alt, så er Garnspecialisten en virkelig god mulighed, hvis du skal finde nye veje til at tænke i nye baner, når du skal købe bæredygtigt garn.

 

Recommended Articles