Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Selv dine strømper kan være bæredygtige

Bæredygtighed i modebranchen er en tilbagevendende samtale i medierne. Dette skyldes, at tøjproducenterne bidrager til en stor del af verdens samlede udledning, og skal vi have vendt kurven, skal der efterhånden drastiske midler til.

 

Men det betyder ikke, at man som forbruger ikke også har et ansvar. Eller at man ikke kan være bevidst om sine valg, når man køber nyt. Dette gælder både, når man køber bil, elektronik og mad – men også i det helt små, kan vi gøre en forskel.

Bæredygtighed starter ved dig

Strømper er noget vi alle bruger, og særligt nu hvor efteråret har meldt sin ankomst, skiftes sandalerne og de bare tæer så småt ud med sokker og sko. For mange er de klassiske bomuldsstrømper et fast go-to, men med disse gode bambusstrømper til dame og herre sørger du for, at også din sokkeskuffe har et miljøvenligt indhold.

 

Sokker i bambus er lavet i bambusfibre fra bambusplanten. Og disse fibre har en række helt unikke egenskaber, der gør, at de holder bedre og skal vaskes med større mellemrum end normale strømper.

 

Noget af det helt særlige ved bambusstrømper er, at de er antibakterielle. Det betyder i praksis, at dine strømper eliminerer op mod 70% af de bakterier, de kommer i kontakt med i løbet af en dag. Dette medfører ikke bare, at dine fødder føles tørre og friske, men også at dine sko, strømper og tæer ikke bliver sure og kommer til at lugte grimt.

 

Derudover bevirker det antibakterielle materiale, at behovet for vask mindskes. Og skal dine strømper endelig en tur forbi vaskemaskinen, skal det foregå på laveste mulige temperatur, hvilken er med til at skåne miljøet yderligere.

Dine fødder skal have det godt

De færreste tænker over, hvor stor en belastning vi udsætter vores fødder for til dagligt. Men vores fødder skal – bogstaveligt talt – bære os hele livet, og derfor fortjener de også at blive behandlet godt.

 

Med et stort udvalg af gode strømper kan du nemt, hurtigt og billigt fylde din sokkeskuffe op med både almindelige, økologiske og bæredygtige strømper. Med en god pasform og lækre kvalitetsmaterialer giver du dine fødder en behagelig indpakning og beskyttelse dagen lang.

 

Du kan også vælge at sætte lidt farve og glimmer på tilværelsen og peppe dit hverdagstøj op med et par flotte glimmerstrømper. Dine sokker behøver nemlig ikke at være kedelige eller i sort og hvid; der er masser af muligheder for at gøre lidt ekstra til billige penge.

 

Når det er sagt, så anbefaler vi naturligvis altid, at du vælger den bæredygtige vej, og at du er bevidst om at købe kvalitet, så dine strømper holder længere, og så udbud og efterspørgsel får en mere positiv indflydelse på den generelle miljøbelastning.

 

Recommended Articles