Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Sådan får du en god nats søvn: Vores søvn er vigtigere, end vi tror

Sponsoreret indhold

En af de helt store fokuspunkter inden for forskning i sundhed i disse år er søvn og restitution. Det er næppe gået manges næser forbi, at søvn er helt afgørende for vores sundhed og mentale såvel som fysiske velbefindende, men hvordan sikrer man en god søvn?

Søvn er en af de ting, det kan være svært selv at være herre over, men alligevel er der en række ting, man kan gøre for at hjælpe den gode og dybe søvn på vej. Læs med her og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at sikre dig selv en bedre søvn

Find ro og slå tankerne fra

Det er selvfølgelig afgørende, at du ligger godt, så du let kan finde ro. Det kan de lettest sikre ved at investere i en god seng for eksempel fra tempur senge eller et andet brand af god kvalitet.

Mange kender nok til også problematikken med, at man har svært ved at sove og finde ro, fordi mange tanker banker på, når man lægger hovedet på puden. Dette kan du dog afhjælpe ved flere simple redskaber. For eksempel kan du investere i et godt vækkeur, så du ikke skal bekymre dig om, om du vågner op i tide. Mange har svært ved at sove natten op til, at de skal noget vigtigt, fordi de ganske simpelt er bange for ikke at vågne i tide.

Denne bekymring kan du dog nemt komme til livs ved at investere i et gammeldags vækkeur eller et andet godt og pålideligt vækkeur. Det er ikke altid en fordel at bruge telefonen som vækkeur, da den dels både kan løbe tør for strøm (og man derved også kan bekymre sig om dette), ligesom det som hovedregel ikke er en god idé for kvaliteten af søvnen at have telefonen med i seng.

Du kan med fordel også have en blok liggende ved siden af din seng, som du hurtigt kan notere ting på, som du kommer i tanke om, når du skal sove. På den måde kan du let tømme hovedet, når strøtanker opstår, og du slipper for at ligge og bruge en masse energi på at forsøge at huske de ting, du kommer i tanke om. På den måde kan du også slå både tanker og hovedet fra.

Sørg for den rette temperatur

Temperatur er meget afgørende for, hvor godt vi sover. Det er meget individuelt, hvad man foretrækker, men generelt bør du ikke have et soveværelse, der er for varmt. Selvom det ikke er rart at fryse, når man skal falde i søvn, så er det altså typisk ikke en god idé med et varmt soveværelse.

For det første kan luften hurtigt blive meget tung, hvis rummet i forvejen er for varmt, når du lægger dig til at sove, men du kan også blive forstyrret undervejs i løbet af natten, når temperaturen stiger yderligere i dit soveværelse. Det vil den uundgåeligt gøre, når du sover.

Man siger typisk, at den ideelle temperatur i et soveværelse er mellem 15 og 22 grader, hvor 22 grader er et absolut maksimum og typisk kun anbefales, hvis du ofte har tendens til at fryse.

Recommended Articles