Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Rolex – den sikre klassiker

Et Rolex-ur står højt på ønskelisten for rigtigt mange mennesker. Det er måske den ultimative luksus og vil nok af nogle betegnes som frås. Men faktisk er det ofte en god investering og dermed kan det, et billigt alternativ til mellemdyre ure. Hvis du altså har penge til at lægge ud.

 

For rigtigt mange er uret, det smykke du bærer allermest. Specielt hos mænd. Men de seneste år, er mange kvinder faktisk begyndt at bære Rolex ure, hvor det ikke nødvendigvis er de feminine udgaver med små urskiver. Faktisk er det blevet ret hot, med et ur, man normalt vil sige er for stort til en kvindearm.

 

Priser på Rolex

Det kan være svært at starte sin ur-jagt, hvis man ikke lige ved hvad man går efter. Priserne svinger helt enormt og for en ikke-kyndig kan det være svært at gennemskue.

 

Men alle modeller findes i forskellige materialer for både huset og urskiven. Derudover er der udgaver som er limited edition og derfor er et samlerobjekt. Så derfor kan samme ur, svinge helt enormt i pris.

 

Først handler det om at finde en model man gerne vil have. Om det er Yacht-Master, Submariner eller lignende. Derefter er det størrelsen. Når du har styr på de to ting, kan du begynde jagten. Man kan på nogle af de store ur-portaler spore sig nærmere ind på hvad prislejet er for de enkelte ur, alt efter om det er stål, hvidguld, guld eller nogle af de andre spændende materialer.

 

Kan man købe brugt

 

Man kan sagtens købe brugt – også hos forhandlere. Når man køber et brugt ur, er der nogle ting man skal holde øje med. Det ene er standen på uret. Mange ridser og skrammer tyder tit på hårdt brug. Når et ur som et Rolex er til service polerer man alle ridser væk, som ikke er for dybe. Derfor kan man sammenholde dette med certifikatet, som fortæller hvornår der sidst er lavet service. Et Rolex ur skal gerne serviceres hvert tiende år. Så hvis det ikke er lang tid siden det er serviceret, men der stadig er mange skrammer, skal man måske være varsom.

 

Vil du gerne have en god sikkerhed i dit køb, kan det være en fordel at gå til en Rolex forhandler. De har ofte brugte ure og kan hjælpe med at vejlede. Desuden vil de servicere uret, så de er helt sikre på hvad de sælger. Præcis som med en brugt bil købt hos en forhandler, har man en vis form for sikkerhed for sit køb.

Recommended Articles