Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Refleksioner for 2022: Kan man være en bæredygtig bartender?

År 2022 er lige rundt om hjørnet. Vi har alle lært meget af de to forgangne år, både når det kommer til hygiejne, sundhed og miljø. Hvad tager vi med os i 2022, og kan vi gøre det hele endnu bedre? Det satser vi stærkt på.

Der er mange brancher, der kan gøre en endnu større indsats, end de allerede gør i dag. Det er alt sammen noget, vi bør tænke over, når vi for eksempel lej bartender, kok, tjener eller eventbureau. I dette indlæg fokuserer vi særligt på, hvordan bartender- og cocktailbranchen kan forbedre deres arbejdsgang i 2022, hvis denne branche ønsker at følge med den udvikling, vi ser i både nationalt og internationalt perspektiv.

Så hvad kan en bartender gøre, hvis han eller hun ønsker at bidrage til en grønnere verden med mere genbrug og mindre forbrug?

 

Hvad kan du gøre som bartender?

Det kan måske virke helt sort at skulle tænke bæredygtigt som bartender. Men det kan faktisk godt lade sig gøre. Du skal blot huske at tænke over de små valg – selv om de måske kan være omfattende.

Du kan for eksempel vælge økologiske og bæredygtige råvarer til dine cocktails. Det kan være en økologisk mango sirup til en Gin Hass, eller et økologisk kaffeshot til en Espresso Martini. Det kan alt sammen være med til at gøre dit arbejde mere miljøvenligt.

Det kan også være meget oplagt at skifte plastikkrus ud med glas, så de kan bruges igen og igen. Når først dine redskaber er genanvendelige, så kommer du et rigtig godt stykke på vejen.

 

Som forbruger bør du også overveje dine valg

Selvfølgelig skal vi forvente noget af de bartendere, vi lejer til vores fester. Ikke desto mindre må vi gerne forvente noget af os selv som forbrugere. Vi kan ikke forvente, at alle bartendere og udlejere af disse vil tage de helt store skridt i den bæredygtige retning. Derfor må vi også lave vores research, inden vi vælger en leverandør af bartendere til vores kommende fester.

Det kan muligvis være svært at gennemskue, hvorvidt bartenderne arbejder bæredygtigt. Men du kan hurtigt få en idé om engagementet ved at se nærmere på, om der for eksempel bliver brugt genanvendelige glas, plastiksugerør og optimal udnyttelse af ressourcerne.

Hvis du endelig skulle være så uheldig at leje en bartender, der slet ikke giver sit til en grønnere verden, bør du sørge for at fortælle andre om din oplevelse. Det er ikke en hemmelighed, at rygter betyder en stor del af en virksomheds salg. Så fortæl det til så mange som muligt. Ellers kan du altid smide en anmeldelse af virksomheden på deres Trustpilot eller sociale medier. På den måde bliver de nødt til at reagere.

 

Recommended Articles