Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Nu kan du få bæredygtige kontormøbler til hjemmekontoret

Kontormøbler er for mange en kedelig sag, der bare optager plads, produceres på gammeldags vis, og som samtidig er kedelige at kigge på. Sådan har det også været i mange år, og kontormøblerne på mange arbejdspladser har ganske rigtigt et kedeligt designs, og ser fuldstændig ud som de gjorde for 10 år siden. Heldigvis er situationen i dag en helt anden, og kontormøbler er nu en hel del mere spændende end for bare få år siden. I dag er kontormøbler nemlig lavet med meget mere fokus på både bæredygtighed og design. Så du både kan have god samvittighed når du køber møbler, og samtidig kan få både stole og borde der matcher lige netop dit hjem og dit hjemmekontor.

 

Kontormøblerne til hjemmekontoret kan fås i næsten valgfri designs og former, så du helt sikker kan finde noget der matcher din indretning. Og når du samtidig kan finde masser af modeller der er produceret bæredygtigt og i bæredygtige materialer, er du sikker på at der er masser af muligheder til dig.

 

Et godt eksempel på den bæredygtighed der i dag kendetegner mange kontormøbler, er de populære hæve sænkebord. Hæve sænkeborde benyttes på de fleste kontorer, da de tillader brugeren at justere højden på bordpladen fra det ene øjeblik til det andet. Dette er en kæmpe fordel, da man så kan indtage forskellige positioner i løbet af arbejdsdagen, og dermed er sikret en markant sundere arbejdsstilling end hvis man kun sidder ned. Hæve sænke bordene er i dag nemlig i mange tilfælde lavet af genbrugsmaterialer. Et godt eksempel er bordpladen, der i langt de fleste tilfælde er af spån. Spån er sammenklistret træ, og kan genbruges igen og igen og igen. Bordpladen har sålede højst sandsynligt været del af for eksempel en seng, et gulv eller måske endda et andet bord i sit tidligere liv. På samme måde kan bordpladen, når dit skrivebord en dag har udtjent sit formål, genbruges på ny, og bliver måske del af en helt ny konstruktion.

 

Understellet er ligeledes af genbrug og kan en dag smeltes om, eller måske bare bruges på et nyt bord. De fleste understel er af pulverlakeret stål, og kan i næsten alle tilfælde benyttes igen efter en ny lakering. Selve hæve sænke mekanismen er faktisk det eneste element der ikke rigtig er karakteriseret af bæredygtighed.

 

Når du investerer i et nyt hæve sænkebord til hjemmekontoret, kan du altså gøre det med god samvittighed. Materialerne er nemlig gennemtænkt og er alle med et stort fokus på bæredygtighed. Denne tendens kendetegner i virkeligheden de fleste danske producenter af kontormøbler, så du, hvis du vælger danske mærker, næsten er garanteret miljøvenlige produkter. Disse kan fås til helt overkommelige priser, og hos forhandlere over hele landet. Nogle har fysiske butikke, mens andre forhandler kontormøbler over webshop, hvor du kan få leveret hurtigt og lige til døren.

Recommended Articles