Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Måder at være mere bæredygtigt på

Hvis du også er typen, som gerne vil have bedre samvittighed, leve grønnere og passe bedre på miljøet, men synes at det kan være svært at finde et sted at starte? Så frygt ej, hjælpen er på vej! Næsten alle er interesseret i at passe bedre på vores planet, men er du i tvivl om hvor du skal starte og hvad du skal gøre? Det kan hurtigt blive forvirrende og en jungle at finde rundt i, når man skal se på hvad der er godt for miljøet og hvad der er skidt. Derfor laver vi her en liste over ting du kan gøre, for at gøre din hverdag mere bæredygtig.

 

Tip et, lad bilen stå:

Det kan være utrolig fristende at skulle tage bilen i skole eller på arbejde, når det regner og er koldt om morgenen, men der er bare så mange fordele ved at cykle, tage toget eller gå! Du slipper først og fremmest for morgentrafikken, og hvis du cykler eller går, får du også din daglige motion og frisk luft allerede fra morgenstunden af, så du bedre kan koncentrere dig senere hen på dage. Når du får rørt dig om morgenen og får kroppen igang tidligt, bliver dagen som regel bedre, og du arbejder mere effektivt, da du er frisk i det du møder ind på arbejde eller i skole. Dernæst er det også billigere for pengepungen at bruge bilen, da det er dyrt i både benzin, forsikringer, syn og afgifter at bruge bilen. Dernæst er det også billigere motion end at gå i eksempelvis fitness, da det er gratis at cykle, både tidsmæssigt, da du alligevel ville bruge tiden på at tage på arbejde, men også pengemæssigt. Dernæst når du cykler i stedet for at tage bilen, frigiver du flere endorfiner, som medvirker til at man får mere energi, og det hjælper også immunforsvaret, så du samtidig får færre sygedage.

 

Tip to, vask mindre:

Vidste du at du faktisk ikke behøver at vaske dine jeans særlig ofte? Og at du kan nøjes med en kort 30 graders vask, til det meste af dit tøj? Vasken dræber faktisk lige så mange bakterier og snavs på 30 grader som på 40 grader, men bare det at du skruer ned for graderne kan betyde alverden for miljøet.

 

 

Tip tre, køb bæredygtigt:

Når du er ude og handle, så husk et bæredygtigt indkøbsnet i stedet for at bruge plastikposer. Det er meget bedre for miljøet og du kan samtidig være superstilren imens du går med dit nye flotte net, som kan findes i alle mulige størrelser, farver og former. Udover det kan du købe lokalt og økologisk, trods det er lidt dyrere, gør det altså en kæmpe forskel for miljøet når du handler ind. Til sidst kan du også finde service og andet, som er produceret bæredygtigt og med planeten i fokus. Yummii Yummii laver eksempelvis nogle fantastiske opbevaringsbokse, som du også kan bruge til at servere mad i – perfekt til en bæredygtig hverdag.

Recommended Articles