Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Lav en bæredygtig investering, der ikke ligger i aktier og krypto

Hvis du gerne vil investere dine penge, behøves du bestemt ikke gå på kompromis med bæredygtigheden. Du kan nemlig sagtens foretage investeringer, der har et bæredygtigt sigte. Nogle investeringsprojekter arbejder mod en grønnere fremtid. Det kan eksempelvis være vindmøller eller veganske madprodukter.

Andre investeringsobjekter slider heller ikke på miljøet. Det kan for eksempel være guld, der allerede er blevet udvundet. Til gengæld bør du holde dig fra investeringsprojekter inden for fossile brændstoffer og lignende. De er ikke just med til at øge bæredygtigheden.

Derfor bør du investere dine penge

Måske undrer du dig over, hvor du overhovedet bør investere dine penge. Svaret er ret enkelt; for at undgå inflationen. Inflationen påvirker nemlig dine penges værdi, så den bliver mindre over tid. Det vil med andre ord sige, at du kan købe mindre for 1.000 kr. om 10 år, end du kan nu. Hvis du derfor sætter 1.000 kr. ind på din opsparingskonto, vil pengene ikke være det samme værd om 10 år.

Hvis du derimod gerne vil beholde din købekraft, kan du i stedet investere pengene. På den måde garderer du dem mod inflationen.

Undgå negative renter

Engang var banken mere optimal at opbevare sine penge i. Du fik nemlig udbetalt en vis procentdel af det indestående i renter. Sådan forholder det sig ikke længere.

Hvis du derimod har mere end 100.000 kr. stående på din konto, vil du blive nødt til at betale negative renter. Det vil altså sige, at du skal betale for at have pengene stående. Det er naturligvis endnu en god grund til at investere dine penge. Det skal du nemlig ikke betale negative renter for.

Derfor er guld en bæredygtig investering

Guld bliver af mange betragtet som en mere bæredygtig investering, fordi du ikke har brug for hverken fossile brændstoffer eller elektricitet for at bevare guldets værdi. Det eneste du skal gøre, er blot at opbevare guldet sikkert.

Til sammenligning bliver for eksempel kryptovaluta kritiseret meget for at anvende utroligt store mængder af elektricitet.

Guld er en reel vare

En anden god grund til at investere i guld, er, at guld er en reel vare. Til sammenligning er penge ikke nogen reel vare. Penge er derimod blot et symbol for købekraft.

Guld er ikke blot en vare. Det er en meget eftertragtet og sjælden vare, der er meget svær at kopiere. Derfor har guldet også historisk set bevaret sin værdi igennem konjunkturudsving og økonomiske kriser. Læs mere her om guld som investeringsobjekt.

Recommended Articles