Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Køb brugt eller antikt og støt klimaet

Her er nogle enkelte steps til, hvordan man nemt kan bidrage til verdenens klima derhjemme i køkkenet og spisestuen.

Mange virksomheder gør i dag deres produkter mere klimavenlige. De klistrer dem op og ned med klimavenlige mærkater og reklamerer for deres grønne tiltag. Alligevel har alle virksomhederne en stor produktudviklingsafdeling som gør alt for at udvikle nye spændende produkter til os, som rammer tidens trend og tidens farver. Samtidig indarbejder de en mekanisk udløbsdato på deres produkter, ved at bruge specifikke materialer, som ikke er så holdbare. Deres interesse er alene at sælge flere produkter til forbrugerne.

Hvis du følger nedenstående tips, så tager du aktivt stilling til og bidrager selv til at minimere spild og overforbrug.

Gør en forskel ved at købe brugte og antikke varer af høj kvalitet

Mærker som Royal Copenhagen har eksisteret i mere end 240 år. På grund af den høje kvalitet er det stadig ret nemt at finde brugte og antikke kaffestel og spisestel, som har mere end 100 år på bagen. Porcelæn er et holdbart materiale og porcelænet ser stadig ud, som om det lige er kommet fra fabrikken. Så et godt råd er, køb antikt Royal Copenhagen stel og støt klimaet. Det tidsløse Musselmalet stel eller Blå Blomst stel pynter i et hvert hjem. Nyd din aftensmad med god samvittighed på en tallerken som har 100 år på bagen.

Georg Jensen er et verdenskendt mærke inden for sølvbestik og andre sølvgenstande. Mærket har overlevet flere verdenskrige og er stadig meget efterspurgt i dag – selvom det er antikt, så er det tidsløst og designet passer stadig ind i et hvert hjem. Så spis din aftensmad med klimavenligt bestik, ved at vælge antikt.

Keramik holder næsten evigt. Dagen i dag bliver der stadig fundet keramik som er over 5000 år gammelt i arkæologiske udgravninger. Keramik kan overleve tidens tand, hvis man passer på det – så kig dig omkring og find en vase eller skål som kan holde i mange generationer.

Smid aldrig dine gamle ting ud

Dit skrald, er andres guld.  Spørg antik butikker om de vil give et bud på dit gamle spisestel eller bestik. Du kan meget vel, få en rigtig god pris for dine ting, som ellers er hengemt i en kælder eller på et loft. Hvis det fejler, kan du altid forsøge, at sælge på DBA, Ebay eller en anden side, hvor man kan sælge brugte ting. Sidste mulighed er, at give dine ting ud gratis – på den måde støtter du også klimaet, idet der så stadig ikke skal købes nyt.

Køb dine antikke produkter online fra en co2 neutral webshop

Nogle hjemmesider er co2 neutrale såsom hos Nordic Antiques. Hvis du handler her, så handler du co2 neutralt. Nordic Antiques støtter økonomisk op omkring Ingenco2, hvor der støttes projekter som der reducerer co2 udledningen. Det kan være projekter som planter nye træer eller opkøb af co2 kvoter.

Recommended Articles