Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Hvordan gør du din bil bæredygtig?

Kender du det med, at man gerne vil tænke på miljøet, men at der samtidig også er andre ting, som man ikke kan undvære? Det kan f.eks. være, at du har rigtig svært ved at lade vær med at spise gris, selvom du godt ved, at hele produktionen er skadeligt for miljøet. Ligeledes kan det være, at du er ganske bevist om, at det er bedre for miljøet, hvis du ikke har en bil. Men i mange tilfælde er det bare langt nemmere at have en bil, og der er naturligvis også nogle, der kan være afhængige af det, hvis de f.eks. skal bruge bilen frem og tilbage på arbejdet.

 

Du skal finde et autoværksted, der går op i det

Det er klart, at man skal gøre noget for at vedligeholde sin bil engang i mellem. Det er her, at man vælger at tage den til et autoværksted. Hvis du også gerne vil tænke lidt på miljøet i denne sammenhæng, så kan du med fordel vælge et autoværksted, der ikke har adresse langt fra der, hvor du selv bor. Bor du f.eks. i Taastrup, så giver det rigtig god mening, at du kigger efter Autoværksted Taastrup. Så skal du nemlig ikke køre så langt, og det sparer altid miljøet for noget, hvis man nedsætter det CO-2 forbrug, der kommer af at køre i en bil.

 

Du kan rense i stedet for at købe

Hvis du går meget op i din bil, så kan det også være, at du holder af at købe nyt udstyr til den. Det er klart, at det er noget, man skal have friheden til. Men hvis du gerne vil være med til at sætte en stopper for al den produktion, der foregår i dag, så kan det være, at du skal begynde at lede efter tilbehør til din bil, du kan købe brugt fra andre, der ikke skal bruge det mere. Det er langt bedre for miljøet, når vi køber brugt i stedet for at købe noget, hvor der bagefter skal produceres noget nyt for at udfylde den ”plads”, man har optaget.

 

Du kan skifte til hybrid eller elbil

Den ultimative løsning når man ønsker at gøre sin bil bæredygtig, er naturligvis, at man vælger at tage det store valg og skifte til en hybrid eller elbil. Det er nemlig noget, der er langt mindre forurenende for miljøet. Det er dog klart, at mange bliver skræmt af anskaffelsesprisen.

 

Recommended Articles