Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Hvilket kaninbur skal jeg vælge?

Overvejer du at få en kanin, eller har du måske en eller flere, og vil opgradere den eller deres hjem? Så er du nok på udkig efter et godt og solidt kaninbur, men hvilket kaninbur skal man vælge? Det kan være en jungle at kigge efter kaninbure på nettet, og det kan ofte være den dyre løsning, at gå direkte ned i din lokale dyrebutik, og spørger efter hjælp og rådgivning, også købe det de anbefaler. Vi vil her, forsøge at guide dig, til hvilket kaninbur du skal vælge, lige netop i den situation, du står i.

Størrelsen

Kaniner er en af de større gnavere i gnaver familien, de har derfor naturligvis også brug for et større hjem, end de fleste andre gnavere. Det er derfor vigtigt, at du ikke blot kigger efter et gnaverbur, for her kan du løbe ind i små bure, der er beregnet til hamster og andre mindre gnavere. Når du skal kigge efter størrelsen, er det også vigtigt at skelne mellem, om det skal være et udendørs eller indendørs kaninbur. De udendørs kaninbure, er nemlig oftere større end de indendøre. Er der tale om en stor kanin, skal buret som udgangspunkt, mindst være 120 cm langt, 85 cm bredt og 65 cm højt. Er det derimod en dværgkanin, kan du nøjes med et mindre bur. Her er der som regel tale om et bur der mindst er 80 cm langt, 65 cm bredt og 50 cm højt.

Den rigtige temperatur

Hvis din kanin skal være i det samme bur, hele året rundt, er det vigtigt at du sørger for, at kaninen altid har mulighed, for at have den rigtige temperatur. Som udgangspunkt er det vigtigt, at kaninen altid kan opholde sig et sted med en temperatur på mellem 16 og 21 grader. Sørg derfor for at når solen er fremme, har den skygge, og når det blæser, at den har læ. Sørg også for at kaninen har frisk koldt vand hver dag. Om sommeren kan vandet nemlig hurtigt blive varmt, og modsat om vinteren hvor det hurtigt, kan blive for koldt og nærmest fryse til is, hvis kaninen opholder sig udenfor.

Find et kaninbur

Når du har taget højde, for ovenstående ting, skal du på jagt efter et godt kaninbur. Du kan enten gå i din lokale dyrebutik, hvis du ønsker mere vejledning, men de fleste webshop, har også mindst lige så god support. Et godt sted at starte, er at gå ind på en hjemmeside som den her: https://www.jha-kaniner.dk/butik/kaninbure, og få et godt overblik over de forskellige kaninbure, hvordan de ser ud, og prisen på dem.

Vi håber at denne guide, har hjulpet dig videre i din søgen på dit nye kaninbur.

Recommended Articles