Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Gør noget godt for miljøet – bag selv, og spis økologisk frugt

Dette indhold er sponsoreret

Vi er alle bekendte med de barske realiteter, der omhandler klimaet, miljøet, biodiversiteten og mange andre forhold i vores naturlige økosystemer.

Vi ved også alle sammen, at vi mennesker gennem 100 år har haft en adfærd, der har medført den tilstand, som naturen lige nu befinder sig i. Et eksploderende befolkningstal, eksploderende forbrug og brugen af meget uholdbare kilder til energi og fødevarer, der ikke vokser naturligt på vore egne breddegrader, har alt sammen bidraget til, at naturen er presset mere end nogensinde før.

Heldigvis er den gode nyhed, at vi alle sammen også kender løsningerne til at vende situationen. Og ovenikøbet er de tilgængelige for de fleste af os.

Hvis vi forbruger på en lidt smartere måde – det vil eksempelvis sige at vælge frugt og grønt efter årstiden og som er lokalt og økologisk produceret – kan vi gøre meget for vores livsnødvendige natur. Derudover er der en stor fornuft i at producere mere selv. Alene det selv at bage ens brød og kager vil være et mere fornuftigt adfærdsmønster.

Få vitaminer og mineraler fra økologiske frugter

Den helt store gevinst ved at tænke bæredygtigt og generelt mere fornuftigt omkring ens eget forbrugsmønster er, at ens egen sundhed også vil takke én for de valg, man træffer. Derfor er en løsning som Øko Frugtkurve et oplagt valg, når du gerne vil sørge for at have disse sunde fødevarer i huset.

Ved at vælge økologisk fremstillede fødevarer gør du tilmed naturen en tjeneste, da du indirekte bidrager til at skåne den for sprøjtegift og pesticider. Noget, som i øvrigt insekter, og dermed biodiversiteten også lider under.

Producer din egen mad, og få kun de bedste råvarer

Vi kan som moderne forbrugere til hver en tid nyde godt af den store luksus, der ligger i at kunne gå i det nærmeste supermarked for at købe lige præcis det, vi har lyst til. Heriblandt også bagværk, som dels er bagt for os, dels bliver holdt kunstigt friskt af diverse konserveringsmidler.

Der er selvfølgelig stram kontrol med den slags tilsætningsstoffer og ingredienser i det hele taget, så du risikerer naturligvis ikke det helt store.

Men ønsker du at have fuldstændig vished over, hvad du tilfører din krop, og ønsker du samtidig at vælge en mere skånsom adfærd for miljøet?

Med nogle ordentlige bageredskaber og fornuftige råvarer kan du komme rigtig langt. Du sparer således alle de uønskede E-numre – det vil sige tilsætningsstoffer og lignende – helt væk, og derudover skåner du miljøet for unødvendig brug af emballage – i de fleste tilfælde er der tale om plastikfolie af en slags.

Og som en bonus ved vi jo alle sammen godt, at det, vi selv har stået og bagt, altid smager bedst.

Recommended Articles