Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Bambus sokker er kommet for at blive

Bambus sokker er i løbet af de senere år blevet et stort hit i Danmark og mange andre lande og det er ikke uden grund. Læser man op på de mange fordele ved bambus sokker, kan det virke for godt til at være sandt. Det er dog ikke tilfældet. De mange egenskaber ved sokker, lavet af bambus fibre, er dokumenteret i en lang række studier af både nyere og ældre dato.

Det er ikke mange år siden det lykkedes at lave brugbart tekstil af bambus og det er også derfor, at bambus først har fået sit velfortjente gennembrud i nyere tid. Gennembruddet kom belejligt samtidig med et øget fokus på klimaforandringer og initiativer for at imødekomme dette.

Sokker der er bæredygtige og gode for dig

Sokker er måske ikke en videnskab, men når man opremser de mange positive egenskaber ved bambus, kan det godt lyde sådan. Der er nemlig, som nævnt, mange gode grunde til at skifte de gamle sokker ud med nogle nye, lavet af bambus fibre. Det kan til tider virke for godt til at være sandt, når utallige webshops påpeger de gode egenskaber igen og igen. Men nej. Bambus sokker ér gode og de mange egenskaber, der fremhæves, er alle veldokumenterede. Man er heller ikke selv i tvivl, første gang man prøver et par bambus sokker. De føles langt blødere end hvad man er vant til og man fornemmer hurtigt, at fødderne ånder langt bedre end i traditionelle strømper af bomuld. Faktisk er bambus sokker blødere end silke. Dette er blot én af fordelene ved disse sokker.

Priser og kvalitet hænger ikke nødvendigvis sammen

Der er som bekendt ofte en sammenhæng mellem pris og kvalitet og dette gør sig også gældende med bambus sokker. Dog vil prisen ofte dække over andre faktorer, så som hvor meget butikken skruer på den. Man kan sagtens finde bambus sokker i en rigtig god kvalitet, hvor det ikke nødvendigvis afspejles i prisen. Sokkernes kvalitet bestemmes bl.a. af sammensætningen af tekstiler. Her er det vigtigt at være opmærksom på, hvor meget bambus sokkerne indeholder. En tommelfingerregel er, at sokkerne som et minimum skal indeholde 70% bambus. Indeholder sokkerne mindre end 70%, er bambus fibrenes egenskaber ikke lige så fremtrædende.

God samvittighed med silkebløde bambus sokker

Bambus sokker er på alle måder en win-win situation for alle parter – forbruger som forhandler. Få sokker så bløde som silke og bær dem med god samvittighed. Og så får pandaerne tilmed stadig deres mad, for bambustræerne opdrættes i store plantager med henblik på tekstil produktion.

Nej, sokker er ikke bare sokker. Det er en af de klare konklusioner sandsynligvis også vil nå, når du prøver dine første bambus sokker. Det er derfor med vores største anbefaling, at du kaster dig ud i at købe dine bambus sokker, hvis du ikke allerede ejer et par. Vi vil næsten garantere, at du ikke bliver skuffet. Du skal som nævnt tidligere i indlægget, blot huske at sokkerne skal indeholde minimum 70 % bambus. Den øvrige sammensætning af materialer, er underordnet og har blot noget at gøre med sokkernes øvrige egenskaber, så som elasticitet.

Sokker i god kvalitet bør du gemme

Om end bambus sokker skamroses, skal du endelig beholde dine nuværende sokker -også selv om de er lavet af bomuld. Bomuld er ganske fint og kan sagtens føles skønt, blødt og have fine egenskaber. Der findes flere forhandlere, der sælger sokker i en god kvalitet. Er du på udkig efter såkaldt sjove sokker, er det også svært at finde disse i andet end bomuld og dette er også fint. Ankelsokker, der typisk er lavet i et ganske tyndt materiale, er også fint, hvad enten det er bomuld eller ej.

Recommended Articles