Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Sådan finder du den bedste tatovør til dit projekt

En tatovering skal være på huden for evigt. Ofte er tatoveringer også rigtig betydningsfulde og måske endda personlige. Det er derfor selvfølgelig vigtigt, at man er fuldt ud tilfreds med den. Mange tatovører vælger at specialisere sig i en bestemt stilart. Langt de fleste kan nemt lave små enkle tatoveringer, men hvis man er ude i en bestemt stilart eller et større motiv, skal man sørge for at finde den bedste tatovør til lige netop det projekt.

Vigtigst af alt: stilart

Det er altså virkelig vigtigt, at den tatovør du vælger, har styr på at lave lige nøjagtigt den stilart, som du vil have.

Ofte vil en tatovørshop have mange forskellige tatovører ansat. Nogle har måske specialiseret sig i de samme stilarter men – jo større et hold, jo flere stilarter vil de garanteret kunne lave. Det er derfor en rigtig god idé at tjekke hele tatovørholdet, så du kan se hvad de hver især kan.

For eksempel er der en tatovør i Vanløse, som er specialiseret i både farve- og sort/hvid tatoveringer. Andre stilarter kan for eksempel være realisme eller orientalsk. Sidstnævnte har fokus på asiatiske elementer som for eksempel den japanske drage eller kinesiske tegn.

Du behøver selvfølgelig ikke have helt styr på hvilken stilart din næste tattoo tilhører. Det er bare vigtigt, at du forhører tatovøren om de rent faktisk kan lave den.

Andre vigtige aspekter

Når du skal finde den bedste tatovør, skal du også kigge på:

Hygiejne – det er vigtigt, at shoppen er ren og ikke genbruger for eksempel nåle. Det er heldigvis de færreste, som gør det. Men det er altså vigtigt lige at kigge rundt før, at man sætter sig i stolen.

Blæk – det er vigtigt, at den er i god kvalitet. Blækket skal jo sidde i din krop for evigt. Hvis det ikke er noget ordentligt kvalitets blæk, risikerer du at blive syg og få hudkræft. EU har dog for nyligt lavet nye regler omkring blæk kvaliteten, så det bør ikke være et problem. En god tatovør vil aldrig bruge blæk af dårlig kvalitet.

Anmeldelser – det er en rigtig god idé at tjekke shoppens anmeldelser. Det kan for eksempel være, at en kunde blev lovet, at tatovøren sagtens kunne lave det motiv og stilart, men så alligevel ikke kunne.

I den sammenhæng er det også en god idé at se eksempler af tidligere arbejde. Så får man nemlig en rigtig god idé om hvad tatovøren kan, og hvad man kan forvente.

Recommended Articles