Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Den store familiefest

Der er mange familier, der har tradition for at samle alle fætre, kusiner, tanter, onkler, bedsteforældre og deres søskende, og alt det midt imellem, én gang hvert eller hvert andet år. Det kan ofte være rigtig mange mennesker samlet på ét sted, og det kræver både store lokaler, ordentlige faciliteter og et sted, hvor familien potentielt kan overnatte, hvis de kommer langvejs fra. Danmark er heldigvis ikke et særlig stort land, og vi kan derfor rejse fra det nordligste punkt til det sydligste på samme dag. Men derfor kan det godt være besværligt at transportere et større selskab fra for eksempel Sydsjælland til Nordjylland og retur igen. Vi skal hele tiden tænke i mere bæredygtige løsninger, når vi træffer valg, der angår forbrug og transport. Transport er et godt sted at spare på CO2-udledningen i dagligdagen. I stedet for at køre distancen til familiefesten i personbiler, kan det være en god løsning at arrangere en grupperejse, hvor hele den pukkelryggede stuves sammen i en bus, der fragter jer gnidningsløst fra A til B. Når I vælger at leje en bus, så følger der en buschauffør med bussen. Buschaufføren står for planlægningen af alt det praktiske, så I ikke skal bekymre jer om ruteplanlægningen, hvor I skal spise og om buschaufføren overholder sine køre- og hviletider. 

 

Tag hele familien med til udlandet

Det kan godt virke uoverskueligt at rejse i meget store grupper, når I skal til udlandet. Hvordan holder man styr på så mange mennesker i for eksempel lufthavnen, når alle farer i hver sin retning, fordi nogen skal på toilettet, andre skal købe kaffe og tante Oda skal hente toldfri whisky til turen. Og så er ventetiden i lufthavnen et helt kapitel for sig. Der er ventetid ved check-in, ved sikkerhedstjekket, ved bagagebåndet og ved boarding. Det er ventetid, der sagtens kan udgås, hvis I vælger at tage en bustur til udlandet i stedet for. Her sørger busselskabet for, at I får en god rejse uden unødvendige ventetider, hvor sikkerheden er i top. Alle busser lever op til EU’s krav til for eksempel klima og det er derfor helt uproblematisk at arrangere busture til udlandet gennem et busselskab.

 

Når I ikke skal gøre andet end at nyde turen, er der god tid til en masse sjove aktiviteter for hele familien. Vi har samlet en lille liste af aktiviteter for både store og små:

 

  • Bilbingo: du kan downloade gratis bingoplader på nettet
  • Ønskekoncert: Afspil en sang over bussens anlæg, der har et særligt minde knyttet til og del det med familien, før sangen afspilles
  • Gæt et familiemedlem: Prøv at imitere et familiemedlem og lad de andre medrejsende prøve at gætte, hvem du imiterer
  • Spis gode snacks
  • Spil kort
  • Se en film eller tv-serie på tablet eller smartphone

Recommended Articles