For at kunne yde en forskel for miljøet skal der visse tiltag til, som kan forandre ens måde at leve på. Det kræver ikke nødvendigvis de store forandringer før man bliver mere bæredygtig. Derfor har vi i denne artikel stor fokus på lige præcis de små ændringer man kan starte med, for et bedre miljø.
Uanset om man søger en god rødvin eller Chablis hvidvin, findes der råvarer og færdige opskrifter, som komplimenterer disse super godt. Det handler egentlig bare om, at ikke være bange for at prøve noget nyt og gå på opdagelse.
Aftensmad
Når man skal købe ind til aftensmad kræver det, at man har et overblik af hvilke produkter man søger. På den måde kan man få et bredere billede af indholdet og hvordan disse produkter påvirker miljøet. Et godt råd kunne være at købe sæsonbaserede grøntsager og frugter. Køber du dem, hjælper du med at støtte de lokale producenter og sparer en del på transporten til og fra dagligvarebutikkerne. Et andet tiltag kunne være at skære ned på kødforbruget generelt i hverdagen. Prøv at finde nogle retter der kan tilberedes uden brugen af kød, der findes uendelig mange forskellige opskrifter man kan finde hertil. Et sidste tip hertil er, at også prøve med mindre ris. Ris kræver en del vand at producere og skal transporteres et godt stykke før det ender på din tallerken.
Snacks / Desserter
Når det kommer til desserter eller snacks der er bæredygtige kræver det at man er lidt fantasifuld. Sunde og lækre snacks eller desserter kan sagtens tilberedes med mindre skadelige ingredienser og man kan i mange tilfælde ikke smage forskellen. Her skal man igen på internettet og søge inspiration, da man herigennem kan finde erstatninger til stort set alle slags desserter eller snacks. Tænker man på noget hen ad frugt, kan man her sørge for at købe de frugter der er i sæson i øjeblikket. Det kræver lidt mere fokus end hvis man ikke gik op i bæredygtighed, men kan gøre en stor forskel i længden for miljøet.
Drikkelse
Når det kommer til de flydende nydelser skal man holde godt øje med hvad man indkøber. Helst skal man have fokus på de økologiske varianter, da de som regel igennem produceringen er sparet for sprøjtelse og diverse giftmidler der bruges. I rigtig mange tilfælde er der næsten ikke nogen smagsmæssig forskel at hente herigennem og de fleste økologiske vine eller sodavand kan sagtens nydes af selv den kræsne af slagsen.