Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Bæredygtigt Hus og have

Sidder du og drømmer om noget mere kunstnerisk i din bolig eller have? Så er du havnet det rigtige sted. Vi kigger nemlig på mulighederne der er for at udsmykke lige præcis det du ønsker, med et bæredygtigt alternativ. Når man tænker bæredygtigt, så handler det som regel om noget der er i høj kvalitet eller lavet af ingredienser som er skånsomt for miljøet. Mulighederne er næsten uendelig, derfor skal man undersøge sine muligheder grundigt.

 

Bolig

 

Når det kommer til at skulle indrette sin bolig, kan det for mange virke uoverskueligt. Det behøver det nødvendigvis ikke være, det kræver bare at man tager et lokale ad gangen. Starter man eksempelvis med køkkenet, skal man først og fremmest tænke på hvem man er som person. Er man den der nyder madlavning, så kan man indrette hertil. Uanset hvilken person man er, kan man vælge at indrette med bæredygtige alternativer. Her gælder sådan noget som hvidevare, at man køber med kvalitet i tankerne. På den måde skåner du miljøet, ved at ikke behøves at købe nyt efter få år. Det samme gælder de andre værelser, sørg for at altid købe noget der holder i lang tid, på den måde sparer man på forbruget, som er en af de store syndere for miljøet.

 

Have

 

Noget af det man kan foretage sig i haven for at gavne miljøet er at overveje den kunst man ønsker at have. Igen ligesom hvidevare og inventar, kan man her tænke på den kvalitet man køber. Jo bedre, jo længere holder det, og derved sparer man på forbruget. Ønsker man at udsmykke sin have, så er der en masse forskellige ting man kan købe hertil. Blandt andet glaskunst, dette vil som regel holde i mange år og kan være rigtig smukt at have i haven. Udover dette kan man vælge at bruge et lille stykke af sin have til et bio-areal, her kan man lade blomster og planter vokse, for at gavne bier og insekters tilstedeværelse. 

 

Øvrigt

 

Noget man også kan foretage sig er at anskaffe sig solpaneler på taget af huset. Dette vil klart gavne miljøet, da du igennem solens stråler kan generere strøm. Det koster som regel ret meget at anskaffe, men kan i længden spare dig mange penge. Det er en investering man skal overveje grundigt, men er både bæredygtigt og godt for din økonomi. Undersøg dine muligheder og man kan ofte få en estimering af besparelsen i løbet af årene der går.

 

Recommended Articles