Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Små skridt mod en mere bæredygtig livsstil

Bæredygtighed er blevet et buzzword, og det er det selvfølgelig med god grund. Vi mennesker, som lever lige nu, har en pligt til at skulle efterlade noget ordentligt til vores børn og fremtidige generation. De handlinger vi foretager os i dag, kan have store konsekvenser i morgen. Det er dog indimellem svært at se, hvordan man skal komme i gang, og det er samtidig svært at se, hvordan den lille ting man gør i dag, nogen sinde ville kunne gøre noget godt i det store hele. Der er dog et kendt dansk ordsprog som siger ’mange bække små gør en stor å’. Det betyder egentlig blot, at hvis alle gjorde en lille ting, så kunne det have en kæmpe betydning for planetens fremtid. Vi kommer her med nogle små ting til, hvordan du ville kunne ændre dine modevaner i hverdagen, sådan at du ville kunne leve mere bæredygtigt.

Køb dine tekstiler i kvalitet og skift dem færre gange

En af de brancher som tærer meget på planeten, er modebranchen. Der bliver produceret ekstremt meget tøj, og de processer som der bruges i denne industri, er meget tunge. Der udledes en masse CO2, og der trækkes en masse resurser fra planeten. Tænk blot på, hvordan moden er flygtig og skiftende. Det betyder der er en masse spild og tekstiler bliver smidt ud, uden det reelt fejler noget.

Her er det vigtigt at man som forbruger hele tiden har sig for øje, at man ikke blot skifter hele sin garderobe ud, når moden lige skifter. Man kan med fordel købe ting som er klassiske og tidsløse, sådan at det ikke er præget af moden. Samtidig kan man kigge efter kvalitet i sit tøj. Det kunne være man skulle have nye t-shirts. Her ville det være en kæmpe fordel, hvis man kiggede efter en kvalitets t-shirt, som måske bare havde et klassisk udtryk. En t-shirt som ville kunne bruges til flere forskellige formål, og som er lavet i noget materiale, som kan klare en masse vaske.

Lad os bare antage at sådan en t-shirt ville kunne bruges 10 gange længere end en anden, som var i ringere kvalitet og var baseret på modens diktering. Det ville betyde at du skulle ud at købe 10 forskellige t-shirts, som alle har brugt mange resurser på at blive produceret.

Det lyder måske en anelse omsonst, men denne tankegang kan bruges hele vejen rundt i dit klædeskab. Og når man gør dette op igennem et helt liv, så er det faktisk noget, som man kan tage at føle på. Og en lille bonus info er, at man faktisk også kommer til at kunne mærke det på pengepungen. Selvom om kvalitets t-shirts koster lidt mere, så koster det dig ikke 10 gange mere end normale.

Recommended Articles