Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Sådan sparer du penge på dit forbrug

Der er ingen tvivl om, at det er blevet dyrere blot at være til, hvilket bl.a. har vist sig i de markante prisstigninger, som bl.a. har sat forbrugsudgifterne op. Prisen for strøm og elektricitet er røget i vejret, og derfor skal du til at gentænke måden, som du forbruger på.

Det er først og fremmest bedre for miljøet, og så er det også langt bedre for din bankkonto. Derfor kommer vi her med 5 gode råd til, hvordan du kan reducere dit forbrug.

1. Strøm er billigere om natten

Det er faktisk ikke helt lige meget, hvornår du oplader din mobiltelefon og computer. Om natten kan du nemlig ofte gøre det til en billigere pris end om dagen. Simpelthen fordi efterspørgslen på strøm er lavere om natten.

Har du elbil, så kan du også indstille din lade station til først at starte efter et bestemt tidspunkt, og på den måde har du mulighed for at holde omkostningerne nede.

2. Brug ikke tørretumbleren hver gang du vasker tøj

En stor energimæssig forbrugssynder er tørretumbleren. Den er så dejlig nem at anvende, og tøjet er klar til skabet en lille time efter.
Vi anbefaler dig klart, at du hænger tøjet til tørre i stedet for. Du sparer både penge og dit tøj dufter mere friskt, ved at du hænger det til tørre udendørs.

3. Hvor lang tid bruger du under bruseren?

Har du også tendens til at blive koncertsanger, når du står under den varme bruser? Du er ikke den eneste, men det er slet ikke nødvendigt. Ved at reducere tiden i badet fra 10 minutter til 5 minutter, kan du faktisk spare helt op til 3.000, -.

Penge, du kan bruge til billetter til din yndlingsartist, som du alligevel forsøger at efterligne under den varme stråle.

4. LED-pærer er vejen frem

I forhold til belysningen i dit hjem, så kan vi altså klart anbefale LED-pærer, da de både bruger markant mindre i strøm, samtidig med at de holder i mange flere år.

Du skal dermed ikke skifte pærer lige så ofte, som ved almindelige lyspærer.

5. Sluk for strømmen, når du ikke bruger den

Måske lyder det en anelse banalt, men ikke desto mindre, så er der mange, som har fjernsynet eller stikkontakten på standby, når de ikke bruger det. Her vil du også kunne hente en hel del i besparelse, ved simpelthen at slukke for strømmen helt, i stedet for at have den på standby.

Hvad får du ud af disse tiltag?

Disse 5 sparetips gør dig ikke nødvendigvis millionær. Men tænk hvis du kan spare et par 1000 kroner om året blot ved lige at tænke dig om en ekstra gang. Det er penge, som du kan bruge på andre fornøjelser. Samtidig så er du med til at reducere dit eget CO2-udslip, hvilket kan rense en smule af din bæredygtige og grønne samvittighed.

 

Recommended Articles