Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Sådan hjælper du dit barn med at lære at læse

Hvis du er forælder, ved du, at der ikke er noget mere tilfredsstillende end at se dit barn lære noget nyt. At lære dit barn at læse er en særlig milepæl, fordi det åbner en helt ny verden af muligheder for det og det er en af de vigtigste færdigheder, som et barn lærer. Som forælder spiller du en stor rolle i at hjælpe dit barn med at lære at læse. Her er tre tips til at hjælpe dit barn på vej.

1. Begynd tidligt

Jo før du begynder at lære dit barn at læse, jo bedre. Børn, der bliver udsat for læsning i en tidlig alder, lærer hurtigere og lettere end børn, der ikke bliver udsat for læsning. Du behøver ikke at vente med at begynde at undervise dit barn, indtil det kommer i skole – du kan begynde så tidligt, som du vil! Børns hjerner er forberedt til at lære sprogfærdigheder i de første par år af livet, så udnyt denne mulighed. Selv hvis dit barn ikke synes interesseret i at læse i begyndelsen, så bliv ved med det. Det skal nok komme til at lære det. Der findes masser af bøger og ressourcer til rådighed for forældre, der ønsker at undervise deres børn derhjemme.

2. Gør det sjovt

Gør det sjovt: Lær skal være sjovt, så sørg for at vælge bøger og aktiviteter, som dit barn vil nyde. Der findes masser af gode bøger, som er specielt designet til at hjælpe børn med at lære at læse. Og hvis dit barn har svært ved et bestemt begreb, findes der masser af spil og apps, som også kan gøre det sjovt at lære.

At lære at læse behøver ikke kun at handle om lektie. Der er masser af måder at gøre det sjovt på for både dig og dit barn. Læs historier sammen, leg ordlege, og lad dem se, at du også læser for at have det sjovt. Jo sjovere de har det, jo mere sandsynligt er det, at de vil blive ved med det.

3. Vær tålmodig

 Det tager tid og tålmodighed at lære at læse – både fra din og dit barns side. Bliv ikke modløs, hvis det virker som om det tager længere tid, end du havde forventet. Alle børn lærer i deres eget tempo, så bliv ved med at arbejde med dem, og til sidst vil de forstå det!

 Det er en særlig milepæl at lære dit barn at læse, fordi det åbner en helt ny verden af muligheder for det. Som forælder spiller du en stor rolle i at hjælpe dit barn med at lære at læse. Ved at starte tidligt, gøre det sjovt og være tålmodig kan du give dit barn gode forudsætninger for at lære meget mere i skolen!

Det kan også være en god idé at få hjælp ude fra med en tutor, der hjælper dit barn med at lære at læse. Læs mere om at få lektiehjælp hos TopTutors her.

Recommended Articles