Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Hvad kendetegner moderne byggerier

Når man hører ordet nybyg tænker man hurtigt på tårnhøje bygninger, opført i smarte materialer med store vinduer og flade kanter og overflade. Ofte placeret i et område, hvor gennemsnitshøjden på bygningerne når mange hundrede meter, som Sydhavn eller Øresund. Det er dog slet ikke de eneste slags moderne byggerier. Man ser stadig store huse blive opført ud fra en anden tidsalder. De vil ofte være meget moderne indvendigt, men med et nordisk hytte look udefra. Det en måde, hvorpå man kan bibeholde den nordiske stemning uden, at efterlade effektiviteten. Det er der mange der foretrækker, men det er også en dyr måde at bygge på, da man skal give bygningen en anden facon og nærmest udklæde det. Det lyder og er meget dyrt, da man ikke har en jordisk chance for at effektivisere produktionen. Listen over hvad der kendetegner moderne byggerier er lang; her er blot et par kendetegn.

 

Flade facader

Ofte ser man at moderne bygninger har en del flade facader. Der er optimeret efter, hvad man mener har været flot og pænt. Det er i stedet for at tænke på, hvad der er smart. Et gammelt tag har en meget skrå facade, hvilket gør at vandet løber af taget før det kan nå at sætte sig. Nye byggerier med flade tage tendenserer at tage mere skade og misfarvning især, hvis der kommer blodregn, der indeholder meget støv og derved misfarver taget. Endvidere er bygningen ikke i samme grad bygget i mursten. I stedet er de bygget i en slags beton, der giver en flad overflade. Inde i bygningen ser man ofte at, der er blevet brugt linoleumsgulv, da det er den mest slidstærke type af gulv.

 

Effektivt

Mange nye bygninger er yderst effektive på flere forskellige måder. Der er ofte indbygget et hurtigt elevations system, der gør at man hurtigt kan nå toppen, hvis man nu bor øverst. Og det er kun en lille del af den elektronik, der styrer et moderne lejlighedskompleks. Du har højst sandsynligt også set, at der ofte er en elektronisk dørklokke i stedet for en af de klassiske.

 

Områder

Den sidste ting der ofte er vigtig er beliggenheden. Nye og moderne byggerier ligger ofte placeret i områder, hvor populationen er voksende. Ser man f.eks på København, er de fleste bygninger i indre by gamle, da de ofte også er fredet. Derimod er bygninger på Amager og Sydhavnen ofte nybyg, da det har været steder der ikke har været tiltrækkende for den gængse befolkning før i tiden. Dog har urbaniseringen kun gjort, at flere folk kommer til byen og vil studere og arbejde. Derfor er der kommet en mulighed for fonde og andre penge-rige forretninger om at lave nybyg, der kan indtjene en ordentlig sum om året.

Recommended Articles