Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Hjemmets fire vægge og dets ydre

Vores stilistiske valg er afgørende for vores fremtoning og er med til at skabe et ydre, som kan vurderes af andre. Når vi vælger vores udtryk, om det så end er tøj, bil eller hus, skaber vi et ydre, som giver andre mennesker et førstehåndsindtryk. For nogle er det naturligt at have en speciel og personlig stil i alt. Nogle er vild med bestemte farve, mønstre eller former. Andre kan næsten ikke forestille sig to farver, som passer nogenlunde æstetisk sammen. Dette kan være udfordrende, når vi i den vestlige, moderne verden vurderer hinanden på baggrund af materiel fremtoning. Vi ser må hinandens huse, tøj og indretning for at fuldende vores billeder af hinanden. Derfor er det også noget af det, som afspejler vores valg.

 

Hjemmets facader

Husets fire vægge er ikke alene rammerne for hjemmet og hjerterum. Det er også mange kvadratmeter fyldt med personlige præg, der afspejler personlighed og stil. Oftest er det indretningen, man umiddelbart tænker på, når der skal tages stilistiske valg. Men i virkeligheden er det husets facader, der først møder gæster og fremmede. Derfor er flere også blevet mere og mere interesserede i at tage beslutninger om husets ydre, som afspejler lige så meget personlighed som dets indre. Derfor er brugen af facadeplader i private hjem steget markant over de seneste år. Med facadeplader er mulighederne mange, og udtrykket kan blive helt unikt. Det helt unikke stilvalg på huset er med til at udtrykke personlighed. Stilen er ikke længere noget, vi bærer som individer, men også noget vi som par og familier skal tage beslutninger om.

 

Bæredygtige facadeplader

I den selv samme verden, hvor mange går op i personlig stil, er den mere end nogensinde præget af bæredygtighed. Ønsket om at leve bæredygtigt, får flere til at forholde sig til dette, også når det handler om facadeplader og indretning. Mange virksomheder skifter til en bæredygtig kurs eller nye bæredygtige virksomheder blomstrer op. Derfor er der naturligvis også mange, som forholder sig til bæredygtighed, når de skal indkøbe facadeplader. Facadeplader produceres også bæredygtigt og med bæredygtige materialer, så det ikke alene er et stilistisk og æstetisk valg at købe og vælge facadeplader. På den måde kan valget af facadeplader altså også afspejle dit ideologiske og delvist politiske standpunkt. Det er ikke længere tilstrækkeligt at gå op i stil, æstetik og fremtoning uden at forholde sig til, hvordan det er produceret, og hvilket klimaaftryk det efterlader på denne jord. Det er derfor også kun naturligt at forholde sig til bæredygtighed, når man skal beklæde sit hus og senere kan fortælle naboen, at husets nyes facadeplader selvfølgelig er bæredygtige. På denne måde kan man se, at det moderne menneske ikke har sluppet ønsket om et godt førstehåndsindtryk og fremtoning. Samtidig med at det bæredygtige ansvar påvirker de valg mere end nogensinde før.

Recommended Articles