Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Gode bæredygtighedstips, når du skal indrette spisestuen

Har du brug for nogle fifs til at sætte dit eget, personlige præg på spisestuen? Så læs videre og få vores råd til, hvordan du vælger den rigtige spisebordslampe, finder din stil – og meget mere.

Spisebordslampen og andre accessories sætter tonen

Accentmøbler som stole, lamper og sideborde virker måske som en eftertanke i indretningsprocessen – men vælger du rigtigt, kan de virkelig forandre et rum. Derfor kan det bestemt også booste kreativiteten at vænne processen om og finde disse først. Vælg enkelte statement pieces som f.eks. en af disse skulpturelle spisebordslamper og byg resten af spisestuen op omkring dem. F.eks. lægger en stor, mørk eller farverig lampe op til en lys stue med masser af luft omkring den, hvor den virkelig kan få lov til at shine – eller vægge malet i komplementærfarver eller nuancer tæt på lampens farver for maksimal color-blocking-effekt. Omvendt kan du med en lysere, mere neutral lampe skabe et blødt, naturligt udtryk og lege med jordfarver og naturlige materialer for at sprede elegant hygge. Ved at investere i enkelte markante kvalitetsmøbler i form af f.eks. spisebordslampen kan du spare penge på ting som bordet, stolene eller tæppet – dit accentmøbel vil nemlig give stuen mere end nok personlighed.

Rummets fokus: Hygge, fest eller noget helt andet?

Et stort bord med en flot spisebordslampe, skabe til opbevaring, kunst på væggene – en helt bestemt skabelon toner automatisk frem for de fleste menneskers indre øje, når de forestiller sig, hvordan en spisestue ser ud. Derfor ender de fleste også med at følge denne skabelon, når de skal indrette deres eget hjem – uden nødvendigvis at overveje, om de overhovedet vil få glæde af sådan et rum. Inden du gør det samme, bør du derfor spørge dig selv: Hvad har jeg egentlig behov for at kunne bruge min spisestue til?

Måske er du typen, der elsker at have familie og venner på besøg til store, hjemmelavede måltider min. en gang om ugen – og i så fald er du nok en af de få, der rent faktisk ville elske at have et rum udelukkende dedikeret til at spise og underholde omkring middagsbordet. Men måske kunne du også få stor glæde af at slå spisestuen sammen med køkkenet i et køkken-alrum, så du kan være med i samtalen, mens du kokkererer. Andre ville måske have større glæde af en spisestue med en hyggekrog til at læse en god bog eller se tv – eller noget helt andet. Det kommer helt an på hvilket space, der mangler i din hverdag for, at du føler dig hjemme.

Vær tro mod din stil i indretningen

Her til sidst er det i disse Pinterest-tider også vigtigt for os at slå noget fast: Du indretter din spisestue for din egen skyld – ingen andres. Det kan godt være, at du lige nu er totalt forelsket i et stilet, dramatisk look med gotiske undertoner og en kæmpe lysekrone som spisebordslampe, du så i en udstilling. Men hvis du samtidig ved, at du slapper bedst af i lyse, naturlige omgivelser, nytter det bare ikke noget at sætte et stramt koncept for spisestuen, fordi det er æstetisk. I det lange løb er det kun din egen smag, der har værdi i dit hjem – så vær tro mod den.

Recommended Articles