Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Find højbed inspiration til dit eget projekt

Højbede er noget af det helt hotte indenfor havedesign, og skal du selv i gang med at anlægge din have, kan det være en rigtig god ide at finde højbed inspiration så du får overblik over de mange muligheder. For sandheden er at højbedsmarkedet efterhånden er så stort, at du kan få et havedesign der matcher dine vildeste drømme.

 

Slå dig løs med form og farve 

 

Mange tænker et højbed som det helt traditionelle 120 x 260 cm aflange bed med 20 cm høje kanter, men man skal langt fra lade sig begrænse i form. Det er muligt at finde bede der matcher ethvert design. Runde, smalle, brede, høje – du bestemmer formen. Og findes der ikke egnede bede i den almindelige handel, kan du få en smed eller en gartner til at designe et bed efter mål. Du kan få det præcis som du vil have det.

 

Er du meget til farver, skal du kigge efter aluminiums højbede. Disse kan lakeres i alverdens farver og dette look er ganske vejrbestandigt og vil holde i mange år.

 

Vælg det materiale, der giver det rigtige udtryk

 

Materialevalg er et af de områder, hvor det er en god ide at søge højbed inspiration. Der er nemlig så mange forskellige muligheder, og de har alle sammen et helt specielt udtryk. Vi du gerne have et naturligt og organisk udtryk i haven, kan du med fordel bruge materialer som marksten, tegl og genbrugstræ. Især gamle svæller er populære og kan se utroligt lækkert ud. 

Vælger du det naturlige look, vil du ofte kunne finde materialer i din umiddelbare nærhed, hos naboen eller på genbrugspladsen. Hold øjnene åbne når du går ude i naturen, hvor du kan lade dig inspirere af natur, former og farver omkring dig.

 

Det mest populære materiale er en form for metal. Her er corten stål en af de mest populære valg. Dette er stål der er overfladebehandlet for at kunne modstå vind og vejr, og det har et utroligt smukt, rustrødt skær der ser lækkert ud omkring grøn beplantning.

Vil du gerne have det blanke look, så prøv med galvaniseret stål eller aluminium. Her skal du dog være opmærksom på, at blanke overflader kan skabe genskin der kan blænde dig, så det skal overvejes hvis du vil benytte det ved terrassen.

 

Gør det selv eller brug en fagmand

Skal du bygge dit højbed selv eller bestille en fagmand? Det kommer an på om du har hænderne skruet rigtigt på. Hvis ikke, kan du få hjælp af en havemand eller gartner til den opgave, du står med. På www.lokalgartner.dk kan du finde den fagmand, der kan hjælpe dig helt i mål med dit projekt. Her er der også hjælp at hente hvis du skal finde hjælp til træfældning, stubfræsning eller andre af de mere grove opgaver, når du skal få plads til dine bede.

Recommended Articles