Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Er tiden løbet fra de traditionelle dameblade?

Dameblade har været populære lige siden de trykte mediers tidlige dage. I det 19. århundrede var de en vigtig kilde til information og underholdning for kvinder. De indeholdt typisk artikler om emner som husholdningsliv, mode og etikette. Kvindeblade indeholdt også ofte noveller, digte og rådgivende klummer. Ud over at levere underholdning fungerede dameblade som en vigtig kilde til information for kvinder i en tid, hvor de stort set var udelukket fra formel uddannelse. Denne type blade bidrog til at uddanne og styrke kvinder og formede det sociale og kulturelle landskab i det 19. århundrede. I vores moderne dage, med internettets dominans, kan man spørge sig selv, om tiden er er løbet fra de traditionelle dameblade?

Dameblade er ikke hvad de har været

De traditionelle dameblade har været en stor faktor, i dannelsen af mange unge kvinder gennem tiderne, men i en tid hvor alt foregår på computeren, har de oplevet at miste mange læsere og samtidige har de ikke formået at fange de unge kvinder. Derudover er indholdet i de forskellige blade også blevet mere generisk og mindre underholdende. Af disse grunde, kan det være svært at se en fremtid for de trykte dameblade. Ikke sagt at de er ved at uddø, men blot at de er nødt til at forny sig, for stadig at være en faktor blandt kvinder rundt omkring i verden.

Damebladet er rykket over på internettet

At de trykte og traditionelle dameblade har oplevet en stor nedgang i abonnenter og læsere generelt, betyder dog ikke behovet, som de traditionelle dameblade udfyldte, er forsvundet. Indholdet og emnerne er blot flyttet over på internettet. Mange af emnerne er de samme og indholdet er også blevet opdateret og tilpasset til de moderne tider vi lever i. Dameblade er ikke forsvundet, de er bare blevet digitaliseret.

Hvordan finder man dameblade på nettet?

Det traditionelle dameblad, i sin struktur og opsætning, er ikke nødvendigvis rykket med over på internettet. I stedet bugner internettet af forskellige dameportaler, eksempelvis https://alttildamer.dk/ og et utal af personlige blogs drevet af kvinder, unge som gamle, som alle beskæftiger sig med emner, relateret til det at være kvinde. Mange blogs er dog domineret af nutidens wokisme og politiske korrekthed, så hvis man gerne vil finde en blog der beskæftiger sig med mere traditionelle emner, så kan det godt være at man er nødt til at lede lidt, før man finder den blog som, har det indhold man vil læse.

Recommended Articles