Tanker om Mode / Stil / Bæredygtighed

Blog

Bryg øl selv for miljøets skyld

Der er mange rigtig gode grund til at begynde at brygge øl selv. Den meste oplagte er naturligvis på grund af smagen. Når man brygger øl selv, så smager det ikke mindst helt fantastisk. En anden oplagt grund hvis det ikke er nok grund for dig er på grund af miljøet.

Det er ikke alle der tænker så meget over hvor meget CO2 der bliver udledt når man brygger øl og ikke mindst alt den transport der er rundt omkring, inden du sidder med den færdige øl foran dig, og nyder en varm sommerdag. Når man brygger øl selv, så ved man præcis hvad der kommer i, og ikke mindst hvordan man brygger. Hvis du for eksempel selv har solceller på taget som mange har, så kan du en god sommerdag blot brygge uden at selve brygningen udleder CO2. Du belaster dog stadigvæk klimaet en smule med hensyn til transport af malt og humle, men det er minimalt. 

Hvordan brygger man så?

Det er faktisk ikke så svært som mange går rundt med en fornemmelse af. Det helt korte svar er, at du naturligvis henter denne gratis bog om ølbrygning du finder på siden https://bryggerbog.dk/ . Bogen er skrevet til dig der aldrig har brygget øl før. Du får en god beskrivelse af hvilket brygudstyr du har brug for inden du kommer i gang. Du får også beskrevet hvordan du kommer i gang og præcis hvordan man brygger øl selv. 

Når det så kommer til indkøb af råvarer, så er det ikke noget du går ned i det lokale supermarked for at købe. Du er nødt til at købe dine råvarer på nettet, og her kan jeg varmt anbefale dig at besøge hjemmesiden https://box2brew.dk/ – Her finder du både alt det udstyr og alle de råvarer du skal bruge til at brygge din helt egen øl. Hvis du synes det er en stor mundfuld selv at gå i gang med, så prøv at spørge naboen om ikke han kunne have interesse i, at brygge øl sammen med det. Nu siger jeg han, det er ikke fordi det behøver at være en mand. Jeg siger det udelukkende fordi 98% af de personer der brygger øl selv hjemme, det er mænd. Der er dog intet til hinder for kvinder brygge øl, og sådan har det faktisk været historisk. Det kunne også være rart at flere kvinder igen begynder at brygge øl selv hjemme. 

Så hvad venter du på? – Spørg naboen om ikke det kunne være noget for jer at brygge øl hjemme. Det er en helt anden fornemmelse at få en øl over hækken når græsset er slået. Det er ligesom man overvejer at slå gærs en ekstra gang i ugen.

Recommended Articles